ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον τελικό του Hamburg Open, 2-1 τον Γκαρίν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής του με τον Μπόρνα Τσότις για τον τρίτο γύρο του US Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει στον αγώνα του με τον Μπόρνα Τσόριτς. AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ κόντρα στον Γκαρίν και το μεσημέρι της Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον Ρούμπλεφ στον τελικό του Hamburg Open.

Μόλις έκανε το ταξίδι από την Ρώμη στο Αμβούργο, ο στόχος του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν ένας: να πάρει όσα περισσότερα ματς στα πόδια του γίνεται, που σημαίνει βέβαια νίκες, ενόψει της αστραπιαίας έναρξης του Ρολάν Γκαρός που ακολουθεί.

Και αυτό μπορούμε να πούμε ότι το έχει ήδη πετύχει στο Αμβούργο όπου θα βρίσκεται στον τελικό της Κυριακής έχοντας την ευκαιρία, φυσικά, να πανηγυρίσει και το δεύτερο φετινό του τρόπαιο μετά την Μασσαλία!

Όλα αυτά μετά τη δύσκολη νίκη που πέτυχε εις βάρος του Χιλιανού Κρίστιαν Γκαρίν με 7-5, 3-6, 6-4 που τον στέλνει στον τελικό κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ που εντυπωσίασε κερδίζοντας άνετα τον σούπερ φορμαρισμένο Κάσπερ Ρουντ με 6-4, 6-2.

Ήταν μια, εν γένει, πολύ καλή εμφάνιση από τον Στέφανο ξανά κόντρα σε έναν σπεσιαλίστα του χώματος, όπως είναι ο Γκαρίν και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο ξεπέρασε πνευματικά την απώλεια του δεύτερου σετ μπαίνοντας απίστευτα συγκεντρωμένος στον στόχο σε όλο το τρίτο σετ, δείχνει ότι ο Στέφανος έχει αυξήσει πολύ τις στροφές μετά τα δύο "αποτυχημένα" τουρνουά σε US Open και Ρώμη.

Ο Στεφ μπήκε καταπληκτικά στον ημιτελικό όταν και προηγήθηκε με break και 5-2 πριν έρθει μια πρώτη κρίση στο παιχνίδι του με τον Χιλιανό να ισοφαρίζει σε 5-5.

Ευτυχώς, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν άφησε το σετ να του ξεφύγει από τα χέρια και κατάφερε, στο σερβίς του Χιλιανού, να πετύχει ακόμα ένα break και να κάνει το 1-0 που του έδωσε από νωρίς αέρα νίκης.

Στο δεύτερο σετ, ο Γκαρίν μπήκε πολύ καλύτερα και μπόρεσε να διατηρήσει την ανωτερότητα του σε όλο το σετ. Ο Χιλιανός έκανε από νωρίς break με τον Στέφανο να μην έχει την ένταση του πρώτου σετ και να μην μπορεί να επαναφέρει την κατάσταση και πάλι στην ισορροπία. Μοιραία, ήρθε η ισοφάριση και όλα θα κρίνονταν στο shootout του τρίτου σετ.

Εκεί, την ώρα που η μπάλα "έκαιγε", ο Στέφανος θύμησε τον παλιό καλό εαυτό του, τον παίκτη με την τρομερή ποιότητα αλλά με την τρομερή αυτοσυγκέντρωση στα δύσκολα.

Έκανε ένα άρτιο σετ με ελάχιστα αβίαστα λάθη και πολύ καλές επιλογές και κατάφερε με ένα break βγάλει εκτός τουρνουά τον Χιλιανό παρά την τίμια προσπάθεια που έκανε.

Ό,τι και αν γίνει στον τελικό της Κυριακής κόντρα στον Ρούμπλεφ, ο Στέφανος θα μπει στη μάχη του Ρολάν Γκαρός απείρως πιο έτοιμος ψυχολογικά και αγωνιστικά σε σχέση με μια εβδομάδα πριν και το "φιάσκο" της Ρώμης.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ