ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον τελικό του China Open, υπέταξε και τον Ζβέρεφ

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after defeating Alexander Zverev of Germany in their semifinal match in the China Open tennis tournament in Beijing, Saturday, Oct. 5, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after defeating Alexander Zverev of Germany in their semifinal match in the China Open tennis tournament in Beijing, Saturday, Oct. 5, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακά επικράτησε με 7-6 (6), 6-4 επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον τελικό του China Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Τιμ. (VIDEOS)

Στον τελικό του China Open στο Πεκίνο θα αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, επικράτησε με 7-6 (6), 6-4 και έτσι την Κυριακή (05/10, 14.30) θα παίξει κόντρα στον Τιμ για τον τίτλο.

Οι δύο τενίστες προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα παίζοντας στα όρια του για περίπου δύο ώρες.

Ο Ζβέρεφ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να κάνει break στο πρώτο game και στη συνέχεια απλά κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 2-0. Ο Στεφάνος Τσιτσιπάς απάντησε με εντυπωσιακό τρόπο. Με το σκορ στο 3-2 ο Έλληνας τενίστας πήρε τρία διαδοχικά games για να προηγηθεί με 5-3! Κάτι που έφερε εκνευρισμό στον Γερμανό που έσπασε τη ρακέτα του.

Η μάχη όμως συνεχίστηκε. Ο Ζβέρεφ απάντησε με break back και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να φέρει το σετ στα ίσα. Στα επόμενα δύο games δεν έγινε κάποιο break και έτσι οδηγηθήκαμε στο tier break. O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αβίαστα λάθη και έδωσε την ευκαιρία στον Ζβέρεφ να τελειώσει το σετ έχοντας τριπλό set point με το σκορ στο 6-3. Ο "Στεφ" πήρε πέντε διαδοχικούς πόντους, έσβησε και τα τρία set points του Γερμανού και έφτασε φυσικά στην κατάκτηση του σετ.

Από εκεί και πέρα όμως το ματς ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με δύο breaks κατάφερε να προηγηθεί με 5-1 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Ο Ζβέρεφ κατάφερε να μειώσει σε 5-4, έσβησε συνολικά πέντε match points, αλλά στο έκτο ο "Στεφ" σφράγισε την νίκη με 7-6 (6), 6-4 και πέρασε στον τελικό.

Εκει θα αντιμετωπίσει τον Τιμ. Ο Αυστριακός επικράτησε επί του Κάρεν Κατσάνοφ με 2-6, 7-6(5), 7-5! Αυτή θα είναι η έκτη φορά που ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Τιμ με τον Αυστριακό να μετρά τρεις νίκες και τον Έλληνα τενίστα δύο.

Δείτε τα highlights από τη νίκη του Τσιτσιπά επί του Ζβέρεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ