ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Πρεμιέρα με νίκη στο Next Gen ATP Finals

Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns a shot against David Goffin, of Belgium, during the Citi Open tennis tournament, Friday, Aug. 3, 2018, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns a shot against David Goffin, of Belgium, during the Citi Open tennis tournament, Friday, Aug. 3, 2018, in Washington. (AP Photo/Nick Wass) AP PHOTO/NICK WASS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Next Gen ATP Finals επιβλήθηκε με 4-3 (5), 4-3 (3), 3-4 (4), 4-2 επί του Χουάμε Μουνάρ και ξεκίνησε δυναμικά την προσπάθεια του για την κατάκτηση του τίτλου.

Βρίσκεται στο Μιλάνο με στόχο να κατακτήσει το Next Gen ATP Finals και στην πρεμιέρα του στο τουρνουά όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές μέχρι 21 ετών έδειξε έτοιμος για να πετύχει τον στόχο του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 4-3 (5), 4-3 (3), 3-4 (4), 4-2 επί του Χουάμε Μουνάρ και μπήκε δυνατά στο τουρνουά.

Παρά το γεγονός ότι στην αρχή χρειάστηκε λίγο χρόνο για να εγκλιματιστεί στις αλλαγές των κανονισμών, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε τελικά τη νίκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως τρία από τα τέσσερα σετ κρίθηκαν στο τάι μπρέικ με τον Τσιτσιπά να κατακτά τα δύο πρώτα και να προηγείται με 2-0. Ο Μουνάρ κατέκτησε με το ίδιο τρόπο το τρίτο για να μειώσει σε 2-1 και τελικά ο 20χρονος Έλληνας τενίστας πήρε το τέταρτο σετ με 4-2 και μαζί την πρώτη του νίκη στο τουρνουά.

Με αυτή τη νίκη ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο βήμα για να προκριθεί στα ημιτελικά του τουρνουά. Για να τα καταφέρει χρειάζεται μία ακόμα νίκη είτε κόντρα στον Τιαφό (ΗΠΑ), είτε απέναντι στον Χουρκάζ (Πολωνία). Στόχος του είναι να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο η οποία θεωρητικά θα του δώσει πιο εύκολο σταύρωμα στα ημιτελικά με το δεύτερο του άλλου ομίλου.

Αργότερα θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο για το τι έγινε στο ματς του Τιαφό με τον Χουρκάζ καθώς και με τα άλλα ματς την πρώτη ημέρας του τουρνουά.

Photo credits: AP Photo/Nick Wass

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ