ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Παρέθεσε λόγια του φιλόσοφου Σωκράτη

Τσιτσιπάς: Παρέθεσε λόγια του φιλόσοφου Σωκράτη
AP Photo/Mark Schiefelbein AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να διαφημίζει την Ελλάδα με όποιον τρόπο μπορεί, παραθέτοντας στο τελευταίο του post μία γνωστή φράση του φιλόσοφου Σωκράτη για τη μόρφωση και την σημασία της.

Μετά την πρόκρισή του στον τρίτο γύρο του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε παραθέσει αυτούσιο έναν στίχο από την Ιλιάδα του Ομήρου . Μετά την σπουδαία πρόκρισή του σε βάρος του Ρότζερ Φέντερερ , αποφάσισε ότι ήταν η ώρα να παραθέσει αυτούσια από το πρωτότυπο κείμενο μία από τις πιο γνωστές φράσεις του φιλόσοφου Σωκράτη, διαφημίζοντας για ακόμα μία φορά την Ελλάδα και τον πολιτισμό της σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς έγραψε στο Instagram: " Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει". Η συγκεκριμένη φράση μεταφράζεται ως εξής: " Η μόρφωση, όπως ακριβώς μία εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά".

Δείτε το σχετικό post:

Τσιτσιπάς: Παρέθεσε λόγια του φιλόσοφου Σωκράτη

Μία φράση όλο νόημα, στο πρωτότυπο αρχαίο κείμενο και όχι στα... αγγλικά, σε μία ακόμα απόδειξη ότι ο Έλληνας τενίστας ξέρει να διαφημίζει την χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μένοντας πιστός στις αρχές του.

AP Photo/Mark Schiefelbein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ