ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Παρέμεινε στο Νο.6 του κόσμου

Greece's Stefanos Tsitsipas makes a backhand return to Canada's Milos Raonic during their third round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 24, 2020. (AP Photo/Andy Wong)
Greece's Stefanos Tsitsipas makes a backhand return to Canada's Milos Raonic during their third round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 24, 2020. (AP Photo/Andy Wong) AP PHOTO/ANDY WONG

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το ABN Amro Tournament του Ρότερνταμ την περασμένη εβδομάδα, παρέμεινε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μπορεί να έμεινε εκτός πολύ νωρίς από την διεκδίκηση του τίτλου στην Ολλανδία την περασμένη εβδομάδα, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απειλείται από τον 7ο της κατάταξης, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Στους ανανεωμένους πίνακες της ΑΤΡ, ο Στέφανος βρίσκεται με 4.745 πόντους στο Νο6 του κόσμου. Καμία αλλαγή δεν έγινε αυτή την εβδομάδα στο Top10, με τον πρωταθλητή στο Ρότερνταμ Γκαέλ Μονφίς, να κρατά τη θέση του χάρις στην υπεράσπιση του τίτλου του.

Από μια θέση κέρδισαν οι Σβάρτζμαν, Ρούμπλεφ και Σαποβάλοφ, που βρίσκονται πλέον στο Νο.13, το Νο.14 και το Νο.15 αντίστοιχα. Ενώ, ο Στάνισλας Βαβρίνκα έχασε τρεις θέσεις, πέφτοντας στο Νο.16.

Στο Νο.18 αναρριχήθηκε ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα να επιστρέφει στο Top30 και πιο συγκεκριμένα στο Νο.27.

Ο πρωταθλητής στο Μπουένος Άιρες, Κάσπερ Ρουντ, κέρδισε 11 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.34 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον θριαμβευτή της Νέας Υόρκης, Κάιλ Έντμουντ, να επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό στο Top50 (Νο.45).

Ρεκόρ καριέρας και για τον 18χρονο Ιταλό, Γιανίκ Σίνερ, που κέρδισε 11 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται πλέον στο Νο.68 του κόσμου. Ο φιναλίστ στη Νέα Υόρκη, Αντρέας Σέπι, αναρριχήθηκε στο Νο80 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ