ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: "Όνειρό μου να παίξω στο Arthur Ashe"

Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts to a point during his match with John Isner during the third round at the Western & Southern Open tennis tournament Tuesday, Aug. 25, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts to a point during his match with John Isner during the third round at the Western & Southern Open tennis tournament Tuesday, Aug. 25, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε εν όψει της έναρξης του US Open, τονίζοντας πως θέλει να παίξει στο Arthur Ashe.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του στο US Open, δεν τα έχει πάει ιδιαίτερα καλά, έχοντας μόλις μια νίκη σε τρεις αγώνες. Το 2018 αποκλείστηκε στο 2ο γύρο απ'τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ενώ στην περσινή διοργάνωση ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Πιο ώριμος και πιο δυνατός αγωνιστικά, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει μεγάλες βλέψεις στη φετινή διοργάνωση και η κλήρωση του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε μια μεγάλη διάκριση.

Ένα από τα όνειρα του Στέφανου είναι να αγωνιστεί στο εμβληματικό Arthur Ashe, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος στην επίσημη συνέντευξη πριν την πρεμιέρα του τη Δευτέρα στο Court 17, απέναντι στον Άλμπερτ Ράμος (22:00GR).

"Δεν έχω παίξει ποτέ στο Arthur Ashe ή σε άλλο μεγάλο γήπεδο εδώ για να βιώσω την εμπειρία του US Open. Στις δύο προηγούμενες συμμετοχές μου στο τουρνουά, δεν τα έχω πάει καλά. Θα ήθελα πολύ να παίξω στο Arthur Ashe, είναι όνειρο για κάθε τενίστα ένα βραδινό session στο κεντρικό court. Είναι ένα όνειρό μου από μικρός" παραδέχθηκε ο 22χρονος άσος, Νο4 του ταμπλό.

Μιλώντας για την περίοδο της τενιστικής καραντίνας, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στην προσπάθεια να γεμίσει δημιουργικά τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που είχε.

"Κατάφερα να γεμίσω τον ελεύθερο χρόνο μου και να είμαι παραγωγικός αν και αυτή η περίοδος ήταν περίεργη για όλους. Βρήκα τρόπο να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα, εκτός από το τένις. Η προπόνηση ήταν μεγάλο μέρος της καθημερινής μου ρουτίνας στην ακαδημία του Μουράτογλου. Είχα χρόνο για τον εαυτό μου και μπορώ να πω ότι πέρασα καλά αν και ήταν μια δύσκολη περίοδος. Ήμασταν όλοι κλεισμένοι σπίτια μας. Παρ'όλαυτά, βρήκα τρόπους να διασκεδάζω και να νιώθω ότι κάνω κάτι" είπε ο Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, έχει ρεκόρ 16-6 μέσα στο 2020, προσθέτοντας τον 5ο τίτλο στη συλλογή του, στο Open 13 της Μασσαλίας ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του Dubai Championships, χάνοντας απ'τον τζόκοβιτς.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Franklin II

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ