ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Όλα τα σενάρια του ATP Finals

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates winning a point against Alexander Zverev of Germany during their ATP World Tour Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Wednesday, Nov. 13, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates winning a point against Alexander Zverev of Germany during their ATP World Tour Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Wednesday, Nov. 13, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον έναν όμιλο και ο Ντόμινικ Τιμ από την άλλη είναι οι μοναδικοί που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους για την τετράδα. Όλα τα σενάρια πρόκρισης και τα πιθανά ζευγάρια στα ημιτελικά.

Οι δυο τους έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους και δίκαια βρίσκονται στην τετράδα του ATP Finals. Ο λόγος για τους Ντόμινικ Τιμ και Στέφανο Τσιτσιπά, οι οποίοι θα μπουν στους αγώνες της Πέμπτης (14/11) και της Παρασκευής (15/11) αντίστοιχα χωρίς άγχος.

Ο Αυστριακός έχει εξασφαλίσει μάλιστα και την πρωτιά στον όμιλο Μπγορν Μποργκ και η αναμέτρηση με τον Μπερετίνι έχει τυπική διαδικασία.

Δεν ισχύει το ίδιο και για τον αγώνα ανάμεσα στους Τζόκοβιτς και Φέντερερ. Οι δυο τους θα τεθούν αντιμέτωποι για 49η φορά και ο νικητής θα είναι αυτός που θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για την τετράδα μετά τον Τιμ.

Ακόμα πιο σύνθετα είναι τα πράγματα στον όμιλο που έχει το όνομα του Άγκασι. Πέρα από τον Τσιτσιπά, όλοι οι υπόλοιποι έχουν πιθανότητες πρόκρισης. Ο Ζβέρεφ κρατά την τύχη στα χέρια του αφού με νίκη επί του Μεντβέντεβ εξασφαλίζει την παρουσία του στην επόμενη φάση.

Ο Ρώσος, θέλει μόνο νίκη δική του με 2-0 επί του Γερμανού, ενώ ο Ναδάλ πρέπει να επικρατήσει επί του Στεφ και ταυτόχρονα να μην πάρει τη νίκη ο Ζβέρεφ στο άλλο ματς.

Τσιτσιπάς: Όλα τα σενάρια του ATP Finals

Αναλυτικά τα σενάρια

Σενάριο 1.

Εάν ο Ναδάλ επικρατήσει επί του Στέφανου Τσιτσιπά και ο Μεντβέντεβ πάρει τη νίκη επί του Ζβέρεφ τότε αυτόματα ο Στεφ και ο Ισπανός προκρίνονται αυτόματα με τον Ράφα πρώτο και τον Έλληνα τενίστα δεύτερο.

Σενάριο 2.

Εάν ο Ναδάλ επικρατήσει και στο άλλο ματς νικητής είναι ο Ζβέρεφ τότε ο Τσιτσιπάς θα περάσει ως πρώτος με δεύτερο τον Γερμανό.

Σενάριο 3.

Το μοναδικό σενάριο που αφήνει πιθανότητες πρόκρισης στον Μεντβέντεβ είναι να επικρατήσει με 2-0 σετ επί του Ζβέρεφ και την ίδια ώρα να μην πάρει τη νίκη ο Ναδάλ απέναντι στον Τσιτσιπά.

Σενάριο 4.

Εάν ο Μενβτέντεβ επικρατήσει στα τρία σετ τότε ο Τσιτσιπάς προκρίνεται ως πρώτος με δεύτερο τον Ζβέρεφ.

Σενάριο 5.

Σε περίπτωση νίκης τόσο του Τσιτσιπά όσο και του Ζβέρεφ με τον Έλληνα τενίστα πρώτο και τον Γερμανό δεύτερο.

Greece's Stefanos Tsitsipas, left, is congratulated by Switzerland's Roger Federer after winning their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 20, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill)
Greece's Stefanos Tsitsipas, left, is congratulated by Switzerland's Roger Federer after winning their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 20, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Το βράδυ της Παρασκευής θα γνωρίζουμε την τετράδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο στο Λονδίνο. Το μόνο δεδομένο είναι πως ο δεύτερος του ομίλου του Τσιτσιπά θα παίξει με τον Τιμ. Όπως είδατε παραπάνω ο Στεφ για να βγει δεύτερος πρέπει να χάσει από τον Ναδάλ το απόγευμα της Παρασκευής (15/11, 16.00) και ταυτόχρονα στο άλλο ματς να επικρατήσει ο Μεντβέντεβ. Σε αντίθετη περίπτωση ο 21χρονος Έλληνας τενίστας θα πάρει την πρώτη θέση και τότε θα παίξει με τον δεύτερο του άλλου ομίλου ο οποίος θα είναι είτε ο Τζόκοβιτς είτε ο Φέντερερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ