ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: "Όλα καλά εκτός από τις πετσέτες"

Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts to a point during his match with John Isner during the third round at the Western & Southern Open tennis tournament Tuesday, Aug. 25, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts to a point during his match with John Isner during the third round at the Western & Southern Open tennis tournament Tuesday, Aug. 25, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

O Στέφανος Τσιτσιππάς δήλωσε μετά την πρεμιέρα του στο Αμερικανικό Όπεν ότι αυτό που τον επηρεάζει σε έναν βαθμό είναι ο τρόπος που πρέπει να χρησιμοποιεί τις πετσέτες εν ώρα αγώνα.

Μπορεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς να εντυπωσίασε στην πρεμιέρα του στο Αμερικανικό Όπεν, ωστόσο άλλο ήταν το θέμα που έκλεψε την παράσταση στην συνέντευξη Τύπου μετά το εντυπωσιακό 6-2, 6-1, 6-1 επί του Άλμπερτ Ράμος, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ολόκληρη η συνέντευξη αφιερώθηκε στο κόλλημα που έχει ο Έλληνας πρωταθλητής με τις πετσέτες, υπογραμμίζοντας ότι είναι ότι χειρότερο για τον ίδιο ο μηχανισμός που εφαρμόζεται τώρα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τους ίδιους τους αθλητές να είναι υπεύθυνοι για τις πετσέτες τους και όχι τα ballkids.

"Η πετσέτα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για μένα. Τη χρησιμοποιώ πολύ συχνά. Μου δίνει χρόνο να σκέφτομαι και χρόνο για να ανανεώνομαι και να σκέφτομαι την τακτική μου. Χρησιμοποιούσα πετσέτες από τριών, τεσσάρων ετών και πάντα τις κουβαλούσα μαζί μου. Ήταν σαν ένα παιχνίδι για μένα. Η πετσέτα συμβολίζει κάτι ξεχωριστό για μένα στη ζωή μου" είπε χαρακτηριστικά ο 22χρονος πρωταθλητής μας.

Συνεχίζοντας την αναφορά του για τη χρησιμότητα της πετσέτας, ο Στέφανος υπογράμμισε: " Χρησιμοποιώ την πετσέτα πολύ όταν παίζω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όταν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις πριν σερβίρει ο αντίπαλος. Θα ήθελα να τη χρησιμοποιώ περισσότερο αλλά δεν πρέπει γιατί χαλάς τον ρυθμό του σέρβερ. Όπως λέει και το βιβλίο του τένις, θα πρέπει να ακολουθείς τον ρυθμό που δίνει αυτός που εκτελεί σερβίς. Μερικές φορές είναι σαν να τον κλέβεις τον αντίπαλο όταν πάει να σερβίρει και εσύ σκουπίζεσαι ακόμα".

Πλέον, ο Τσιτσιπάς θα έχει μια ημέρα ξεκούρασης και προπόνησης, πριν επιστρέψει την Τετάρτη στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τον Αμερικανό wild card, Μαξίμ Κρέσι που κέρδισε με 6-1, 2-6, 6-4, 6-4, τον Γιόζεφ Κόβαλικ, σημειώνοντας την πρώτη Grand Slam νίκη του.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Franklin II

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ