ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: "Νίκησα το είδωλό μου, ήρθα για τον τίτλο"

Greece's Stefanos Tsitsipas, left, is congratulated by Switzerland's Roger Federer after winning their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 20, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill)
Greece's Stefanos Tsitsipas, left, is congratulated by Switzerland's Roger Federer after winning their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 20, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι ο στόχος του στην Αυστραλία είναι η κατάκτηση του τροπαίου και πως απέκλεισε το είδωλό του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open, όπου τον περιμένει πλέον ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ. Ο 20χρονος τενίστας στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως ο στόχος του δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

"Γι' αυτό είμαι εδώ, γι' αυτό παίζω, για το τρόπαιο, για τον τίτλο. Αισθάνομαι καλά, το θέλω πάρα πολύ. Θέλω πολύ να προχωρήσω στο τουρνουά, να κάνω τον εαυτό μου και όσους με υποστηρίζουν χαρούμενους. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα στο court, μου αρέσει πολύ να παίζω εδώ και θέλω μείνω όσο το δυνατόν περισσότερο", ανέφερε ο Τσιτσιπάς.

Όσο για το πόσο μελέτησε τον Ελβετό, τόνισε πως "είδα χαϊλάιτς από παιχνίδια τους με παίκτες πουτ ον νίκησαν σε Grand Slam. Όχι ο Ράφα ή ο Τζόκοβιτς, αλλά παίκτες που τον έχουν νικήσει στο US Open. Παίκτες που έχουν παρόμοιο στυλ με μένα. Δεν θα πω ποιος παίκτης. Τον νίκησε πριν μερικά χρόνια στο US Open. Ήταν ένα καλό παράδειγμα και σίγουρα αυτό με βοήθησε σήμερα".

Όσο για τα συναισθήματά του, τόνισε πως αισθάνθηκε χαρά και συγκίνηση και πως "είναι η αρχή κάτι μεγάλου. Ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το ματς ποιντ θα μείνει στο μυαλό μου για όλη μου τη ζωή. Μου ήρθε ένα flashback της εποχής που έβλεπα τον Φέντερερ στην τηλεόραση. Κατάφερα να κλείσω το παιχνίδι και να νικήσω το είδωλό μου. Το είδωλό μου ήταν ο αντίπαλός μου".

Επίσης, είπε πως πρέπει να μείνει ταπεινός και ότι "το παιχνίδι μου είναι σε καλό επίπεδο, έχω αυτοπεποίθηση. Αυτο είναι πολύ σημαντικό. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στα προημιτελικά, περιμένω πώς και πώς αυτή τη στιγμή"

Όσον αφορά στον επόμενο αντίπαλό τον, τον Αγκούτ, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως αν διατηρήσει την ίδια συγκέντρωση, υπομονή, δύναμη και θέληση, όλα θα πάνε καλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τσιτσιπάς - Φέντερερ: Ο "Έλληνας Θεός" απέκλεισε τον "Βασιλιά"!
Τσιτσιπάς: "Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη Γη"
Τσιτσιπάς - Φέντερερ: Ο τελευταίος πόντος και η αποθέωση στον πρωταθλητή μας!
Τσιτσιπάς - Φέντερερ: Γελούσαν και τα αυτιά του, δευτερόλεπτα μετά το θρίαμβο
Φέντερερ για Τσιτσιπά: "Τον βλέπω να είναι ψηλά για πολύ καιρό"
Τσιτσιπάς - Φέντερερ: Όταν ο πιτσιρικάς Έλληνας τενίστας αποθέωνε τον "Βασιλιά"
Τσιτσιπάς - Φέντερερ: Τα ξένα ΜΜΕ για το έπος του "Έλληνα Θεού"!
Τσιτσιπάς - Φέντερερ: Θύμισαν... 2004 οι πανηγυρισμοί των ομογενών στον τελευταίο πόντο!
BBC για Τσιτσιπά: "Σας το είπαμε, ο Τσιτσιπάς μάς έδειξε στο Wimbedon γιατί είναι το next big thing!"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ