ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς - Ναδάλ: Έτσι θα νικήσει ο Στέφανος τον "βασιλιά του χώματος"

Τσιτσιπάς - Ναδάλ: Έτσι θα νικήσει ο Στέφανος τον "βασιλιά του χώματος"

Η αναλύτρια του Sport24.gr και πρώην πρωταθλήτρια του τένις, Μαρίζα Γεωργίτση, "ακτινογραφεί" τον ημιτελικό Τσιτσιπά - Ναδάλ στον ημιτελικό του Αυστραλιανού ΟΠΕΝ.

"Ήρθε η στιγμή που ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συναντηθεί και πάλι με τον Ραφαέλ Ναδάλ. Η πρώτη φορά ήταν πέρυσι στην Βαρκελώνη, όπου έχασε με 6-2, 6-1 στον τελικό και η δεύτερη λίγους μήνες αργότερα στον τελικό του Μάστερς στον Καναδά, όπου έχασε με 6-2, 7-6. Τότε ο Στέφανος είχε δηλώσει πως χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά για να μπορέσει κάποια στιγμή να αντιμετωπίσει στα ίσια τον "Βασιλιά του Χώματος", όπως πολλοί τον αποκαλούν"

Αναμφισβήτητα δουλειά έχει γίνει, κι αυτό έχει φανεί στη μέχρι τώρα πορεία του Στέφανου στο Αυστραλιανό Όπεν, μια πορεία που τον έχει φέρει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το ζήτημα είναι εάν είναι αρκετή για να κοντράρει το Ισπανό στα ίσια. Σωματικά ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι πάρα πολύ δυνατός. Η ταχύτητά του είναι ασύλληπτη, βγάζει άμυνες από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου, άμυνες τις οποίες με μεγάλη ευκολία μετατρέπει σε επιθέσεις.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μπορεί να τρέξει τον αντίπαλό του από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, να ανοίξει το γήπεδο, και με το forehand άλλα και με το backhand, και βέβαια έχει την ικανότητα να αλλάζει κατεύθυνση στη μπάλα. Μπορεί να διαχειριστεί το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε έναν αγώνα τένις, ίσως καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον. Πνευματικά είναι ο πιο δυνατός από όλους. Όταν μπει στο γήπεδο θα τα δώσει όλα μέχρι και τον τελευταίο πόντο.

Είναι μαχητικός, δυναμικός, ένας άνθρωπος - μηχανή. Σέβεται όλους τους αντιπάλους του, δεν βλέπει ποτέ τον εαυτό του υπεράνω των υπολοίπων, θα χειροκροτήσει την προσπάθειά σου, θα τιμωρήσει το λάθος σου. Ο Στέφανος θα πρέπει να είναι έτοιμος να παλέψει μέχρι τελικής πτώσης. Μονόδρομος το επιθετικό παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα ένα αλάνθαστο επιθετικό παιχνίδι. Το να μπεις σε διαδικασία ράλι απέναντι στο Ναδάλ, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις.

Είναι απίστευτα πιεστικά τα χτυπήματά του, ειδικά από την πλευρά του forehand, με τόσο πολύ φάλτσο που η μπάλα σε πνίγει, χωρίς τις περισσότερες φορές να καταφέρνεις να την διαχειριστείς. Οπότε, όσο πιο σύντομοι είναι οι πόντοι, τόσο καλύτερα. Το μεγάλο forehand του Στέφανου θα βοηθήσει πολύ σε αυτό, από την στιγμή που διαθέτει την ικανότητα να το κατευθύνει απόλυτα και να δημιουργήσει ανοίγματα στο γήπεδο.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Και πάλι καθοριστικό ρόλο στην προσπάθειά του να κερδίσει τον Ισπανό θα παίξει το σερβίς του. Όσο σερβίρεις με υψηλά ποσοστά, τόση μεγαλύτερη πίεση ασκείς στον αντίπαλό σου. Ο Ραφαέλ Ναδάλ έχει φτάσει στα ημιτελικά χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ απέναντι στους Ντάγουερθ, Έμπντεν, ΝτεΜινόρ, Μπέρντιχ και Τιάφο. Είναι το μοναδικό από τα τέσσερα Γκραντ Σλαμ που έχει κατακτήσει μόλις μία φορά, το 2009, όταν τότε είχε επικρατήσει του Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό.

Ο Ισπανός δήλωσε πως θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν παίκτη που βελτιώνεται διαρκώς, που έχει κερδίσει δυνατούς αντιπάλους και που παίζει με αυτοπεποίθηση. Νωρίτερα από τον ημιτελικό των ανδρών θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί των γυναικών, εκεί όπου η Πέτρα Κβίτοβα θα αντιμετωπίσει την Ντανιέλ Κόλινς, ενώ η Καρολίνα Πλίσκοβα την Ναόμι Οζάκα.

Ο δεύτερος ημιτελικός των ανδρών θα γίνει την Παρασκευή (25/1) μεταξύ των Νόβακ Τζόκοβιτς και Λουκά Πούιγ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι δύο φορές που ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον θρύλο Ναδάλ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ