ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς - Ναδάλ 0-3: Βαθιά υπόκλιση στον Ισπανό σούπερ σταρ!

Τσιτσιπάς - Ναδάλ 0-3: Βαθιά υπόκλιση στον Ισπανό σούπερ σταρ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε ό,τι μπορούσε, αλλά δεν κατάφερε να αποκλείσει και τον Ραφαέλ Ναδάλ, χάνοντας 3-0 σετ σε 1 ώρα και 45 λεπτά αγώνα στον ημιτελικό του Australian Open. Ο 20χρονος τενίστας όμως έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ, έδωσε ό,τι μπορούσε στον πρώτο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του, αλλά δεν κατάφερε να κάνει μια ακόμη υπέρβαση. Ο 20χρονος πρωταθλητής μας, ηττήθηκε σε 1 ώρα και 45 λεπτά αγώνα από τον Ισπανό με 3-0 σετ και το υπέροχο ταξίδι του στο Australian Open λαμβάνει τέλος.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του ημιτελικού

Ο Ναδάλ ήταν τρομερός, άγγιξε το τέλειο στο παιχνίδι και ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του, με αποτέλεσμα ο "Rafa Power" να φτάνει εύκολα στον τελικό, όπου περιμένει τον αντίπαλό του από το ζευγάρι Τζόκοβιτς - Πουίγ. Ο Τσιτσιπάς όμως έχει όλο το μέλλον μπροστά του και με τέτοιες εμφανίσεις όπως στην Αυστραλία, θα έρθουν και άλλες επιτυχίες στο μέλλον.

Η μάχη φαινόταν... άνιση στο court. Από τη μια η εμπειρία και η κλάση και από την άλλη η δίψα του πρωτάρη. Ο Ναδάλ επιβλήθηκε του τενίστα μας και έκανε το 3-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Πλέον, θα κυνηγήσει το δεύτερο Australian Open της καριέρας του μετά το 2009. Όσο για τον Έλληνα τενίστα, χρειάζονται μόνο χαμόγελα και πίστη πως τα καλύτερα έρχονται!

Είναι εντυπωσιακή η φόρμα του Ναδάλ, αν σκεφτεί κάποος ότι το Australian Open είναι το πρώτο του τουρνουά ύστερα από πέντε μήνες, από τη στιγμή που εγκατέλειψε τον ημιτελικό του US Open κόντρα στον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο. Έτσι, ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων προκρίθηκε στον 25ο Major τελικό της καριέρας του και πέμπτο στην Αυστραλία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ναδάλ μπήκε συγκεντρωμένος και αποφασισμένος στο court από νωρίς. Δεν άφησε περιθώρια στον Τσιτσιπά, έκανε δυο μπρέικ πόιντ στο σερβίς του και με 6-2 γκέιμ κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ και να μπει από νωρίς σε θέση οδηγού. Ο τενίστας μας δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ισπανό με κάποιο μπρέικ, εκείνος κατάφερε να τον... πληγώσει εις διπλούν και κάπως έτσι έγινε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς ήταν σαφώς βελτιωμένος και οι δυο τους έφτασαν χέρι χέρι μέχρι το 4-4. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το 5-4, αλλά δυστυχώς εκεί ήρθε το μπρέικ του Ισπανού, ο οποίος προηγήθηκε την κρίσιμη ώρα και είχε το σερβίς για να κλείσει το σετ. Όπερ και εγένετο. Πήρε και το 10ο γκέιμ, έκανε το 6-4 και πλέον ο 20χρονος κυνηγούσε το απόλυτο θαύμα κόντρα στον "Rafa Power", ο οποίος δεν επρόκειτο να αφήσει το ματς να γλιστρήσει από τα χέρια του.

Στο τρίτο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ, ο Τσιτσιπάς δεν είχε άλλα αποθέματα δυνάμεων. Ήταν απογοητευμένος και απέναντί του είχε έναν τενίστα που του έπιαναν όλα. Είχε τα πάντα με το μέρος του και το ματς φαινόταν διαδικαστική υπόθεση. Πράγματι, το "σφυροκόπημα" συνεχίστηκε, ο Τσιτσιπάς δεν είχε απαντήσεις, ο Ναδάλ έκανε τρία μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του και κάπως έτσι ήρθε το 6-0 και η πρόκριση στον τελικό.

Ο Ναδάλ είχε κατακτήσει πριν δέκα χρόνια τον τίτλο στη Μελβούρνη με την επική νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ, όμως μετράει τρεις ήττες σε τελικούς στην Αυστραλία έκτοτε (2012 Τζόκοβιτς, 2014 Βαβρίνκα, 2017 Φέντερερ). Πλέον, ονειρεύεται το τρόπαιο και δείχνει έτοιμος να το κάνει δικό του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ