ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: "Να κόψω τον κ@λο μου και να δουλέψω στο κορτ"

Τσιτσιπάς: "Να κόψω τον κ@λο μου και να δουλέψω στο κορτ"
AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξήγησε γιατί υπάρχει η απόσταση αυτή με τον Ράφα Ναδάλ και υποστήριξε ότι τα πάντα είναι θέμα δουλειάς, η οποία πρέπει να είναι ακόμα πιο σκληρή για τον ίδιο.

Ο πρωταγωνιστής του Rogers Cup στο Τορόντο, εκτός του νικητή Ράφα Ναδάλ ήταν και ο φιναλίστ του τουρνουά, ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε στην ιστοσελίδα της ATP με αφορμή την εκπληκτική πορεία του μέχρι τον τελικό και εξήγησε πώς έφτασε ως εδώ από το νο168 έναν χρόνο νωρίτερα, όταν έβλεπε τον Ντένις Σαποβάλοβ να κάνει αντίστοιχη πορεία κερδίζοντας Ναδάλ και Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο στο Μοντρεάλ.

"Με ενέπνευσε πολύ, ονειρευόμουν να βρεθώ στη θέση του. Θυμάμαι που έβλεπα από την τηλεόραση στο Πόρτοροζ ότι έπαιζα αυτήν την εβδομάδα και έβλεπα τους αγώνες του κάθε μέρα. Οπότε, με ενέπνευσε που τον είδα να νικάει όλους αυτούς. Για μένα, μου φάνηκε τελείως έξω από την πραγματικότητα αυτό που έκανε στο κορτ. Δεν νίκησα τον Ράφα. Εκείνος τον νίκησε".

Στην πορεία μέχρι τον τελικό νίκησε τέσσερις αθλητές του top-10 της ATP και πλέον αντιλαμβάνεται ότι ακόμα και τέτοιες νίκες μπορούν να βρίσκονται στο μενού του.

"Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι είναι πιο απλό και λιγότερο περίπλοκο από όσο δείχνει. Απλά έπρεπε να πιστέψω στον εαυτό μου και να αισθανθώ αυτοπεποίθηση που παίζω με αυτούς τους τύπους. Οπότε δεν με εκπλήσσει που βρίσκομαι εδώ στα τελικά. Εννοώ ότι έκανα τη δουλειά που έπρεπε να κάνω".

Σχολιάζοντας τον τελευταίο αντίπαλο, το νο1 της κατάταξης, τον αξεπέραστο Ισπανό, υποστήριξε πως δεν υπάρχει κατά τύχη αυτή η απόσταση μεταξύ τους και ομολόγησε τι χρειάζεται για να τον πλησιάσει. Και είναι πολύ απλό...

"Έμαθα πόσο πρέπει να δουλεύω. Πόση απόσταση υπάρχει μεταξύ εκείνου κι εμένα στα παιχνίδια μας και πόσο περισσότερο πρέπει, χωρίς να θέλω να είμαι αγενής, να κόψω τον κώλο μου στο κορτ. Να δουλέψω περισσότερες ώρες και να γίνω πιο δυνατός και καλύτερος baseliner, να αντέχω στην πίεση, τη φυσική πίεση στο γήπεδο που γι' αυτόν δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι μου με το δικό του".

"Ποτέ δεν λυγίζει. Πάντα θα σε αρπάζει σαν μπουλντόγκ και... θα σε κάνει να υποφέρεις στο κορτ. Και είναι εκπληκτικό αυτό που έχει χτίσει ως παίκτης. Ήταν, ξέρετε, φυσιολογικός σαν κι εμάς, και κατάφερε να γίνει θηρίο, το τέρας που είναι σήμερα".

Η όρεξη του Τσιτσιπά δεν σταματάει εδώ, όμως, δίνοντας υποσχέσεις για περισσότερα και καλύτερα: "Είμαι πεινασμένος για περισσότερα. Πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω περισσότερα φέτος. Αν και έχασα σήμερα, αισθάνομαι ακόμα ότι μπορώ να νικήσω καλούς αθλητές. Θέλω πολύ να πάρω περισσότερους πόντους φέτος και να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου".

Photo credits: AP Photo/Thibault Camus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ