ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Μόνος στόχος η υπεράσπιση του τίτλου στην Μασσαλία

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates winning a point against Daniil Medvedev of Russia during their ATP World Tour Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Monday, Nov. 11, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates winning a point against Daniil Medvedev of Russia during their ATP World Tour Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Monday, Nov. 11, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει στη Μασσαλία, εκεί όπου έναν χρόνο πριν πανηγύρισε τον δεύτερό του τίτλο ATP, έχοντας σαν μόνο στόχο την υπεράσπιση του τίτλου αν και τα πράγματα δεν θα είναι απλά.

Επιστροφή σε ένα μέρος στο οποίο έχει πολύ καλές αναμνήσεις για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 21χρονος πρωταθλητής θα συμμετάσχει και φέτος στο Open 13 Provence, τη διοργάνωση που κέρδισε πέρσι φτάνοντας στον δεύτερο τίτλο καριέρας του.

Ο Στέφανος μπαίνει στη φετινή Μασσαλία όντας σε μέτρια φόρμα και σε αναζήτηση αγωνιστικού ρυθμού μετά από ένα μέτριο ΑΟ και ένα ακόμα πιο μέτριο Ρότερνταμ.

Δεν έχει "ανάψει" καλά τις μηχανές ο Έλληνας πρωταθλητής για το 2020 και ελπίζουμε να ξεκινήσει να το κάνει αρχής γενομένης από τη Μασσαλία όπου έχει και το εξτρά κίνητρο της υπεράσπισης των περσινών κεκτημένων.

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή διοργάνωση είναι πιο δυνατή από την περσινή και η αποστολή του Τσιτσιπά δεν θα είναι εύκολη. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στο Νο2 του ταμπλό έχοντας μόνο τον Ντανίλ Μεντβέντεφ από πάνω του.

Ξεκινά με bye τον πρώτο γύρο παίζοντας με έναν εκ των Ίμερ (Μίκαελ)/Γκασκέ στον δεύτερο γύρο ενώ στα προημιτελικά λογικά παίζει είτε με τον Χουρκάτς (τον κέρδισε σχετικά δύσκολα στο Ρότερνταμ) είτε τον Βάσεκ Πόσπισιλ που βρίσκεται σε τρομερή φόρμα.

Στα ημιτελικά υπάρχουν αρκετοί πιθανοί αντίπαλοι με τους Τσίλιτς, Σαποβάλοφ ή Περ να είναι οι πιθανότεροι.

Στην άλλη άκρη του ταμπλό βρίσκεται ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που επίσης δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν και είναι σε αναζήτηση νικών και ρυθμού.

Ο Ρώσος τα έκανε "μαντάρα" στο Ρότερνταμ χάνοντας από τον πρώτο μόλις γύρο και ελπίζει να μην του συμβεί το ίδιο στη Μασσαλία αν και έχει δύσκολη κλήρωση.

Ξεκινά με bye αλλά μετά μπορεί να παίξει με τον "καυτό" Γιανίκ Σίνερ που κάθε εβδομάδα που περνά παίζει ολοένα και καλύτερο τένις και είναι σίγουρα ένας από τους πιο ταλαντούχους τενίστες κάτω των 19 ετών.

Στα προημιτελικά, υπάρχουν τα δυνατά ονόματα των Σιμόν ή Κατσάνοφ ενώ στα ημιτελικά παίζει με έναν εκ των Γκοφάν ή Οζέρ Αλιασίμ.

Μπορεί να είναι ένα τουρνουά της σειράς ATP 250, ωστόσο, όπως βλέπετε, η φετινή Μασσαλία είναι πολύ δυνατή και "ανοικτή" προς κάθε εξέλιξη.

OPEN 13 PROVENCE DRAW - OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ