ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Μία νίκη από την πρώτη δεκάδα

Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates after defeating Switzerland's Roger Federer in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 20, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates after defeating Switzerland's Roger Federer in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 20, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει το μεσημέρι (01/03,15.00) τον Γκαλ Μονφίς στα ημιτελικά του Dubai Championship και με νίκη θα βρεθεί στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μία ακόμα μεγάλη πρόκληση έχει μπροστά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής (01/03) αντιμετωπίζει τον Γκαλ Μονφίς στον ημιτελικό του Dubai Championship. Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο τενίστες οι οποίοι μετρούν από μία νίκη.

Στην πρώτη τους αναμέτρηση ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει στη Σανγκάη με 7-6(4), 4-6, 6-4 και ο Μονφίς είχε πάρει ρεβάνς στο τουρνουά της Σόφιας πριν από λίγες ημέρες παίρνοντας τη νίκη με 6-3, 7-6 (5). Ο Γάλλος τενίστας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και σίγουρα αναμένεται ένα εντυπωσιακό παιχνίδι ανάμεσα στους δύο αθλητές.

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει και μία χρυσή ευκαιρία να μπει στην πρώτη δεκάδα. Σε περίπτωση νίκης ο 20χρονος Έλληνας τενίστας θα βρεθεί στη δέκατη θέση την παγκόσμιας κατάταξης, ενώ εάν κατακτήσει το τουρνουά θα ανέβει μέχρι το Νο9!

Aκόμα κι αν δεν τα καταφέρει τώρα είναι δεδομένο πως θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στα επόμενα δύο μεγάλα τουρνουά που έχει μπροστά του. Φυσικά, αναφερόμαστε στο Indian Wells και στο Μαϊάμι που ακολουθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως και να έχει το 2019 κυλά εξαιρετικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά αφού θα παίξει για τρίτη φορά σε ημιτελικό ενός τουρνουά της ATP. Η αρχή έγινε στο Αυστραλιανό Όπεν, ακολούθησε το τουρνουά της Μαρσέιγ το οποίο και κατέκτησε ο "Στεφ" και τώρα θα αγωνιστεί στο Ντουμπάι.

Όλα αυτά, ενώ ακόμα βρισκόμαστε στην πρώτη ημέρα του Μαρτίου και έχουμε μπροστά μας πολλές μεγάλες διοργανώσεις.

Photo credits: AP Photo/Mark Schiefelbein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ