Τσιτσιπάς: "Μην παίρνετε ελαφριά τον κορονοϊό"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλεί όλους μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τη διασπορά του κορονοϊού. (VIDEO)

Μέσα από ένα μικρή διάρκειας video ο Στέφανος Τσιτσιπάς καλλεί όλους μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τη διασπορά του κορονοϊού ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών.

Στη σχετική ανάρτησή του γράφει: "Μην το παίρνετε ελαφριά. Ο κορονοϊός μας αφορά όλους και πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τη διασπορά του. Να προστατευτούμε εμείς, αλλά και να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους".

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο βίντεο: "Θέλω να σας πω δύο κουβέντες για τον κορονοϊό. Εάν είστε νέοι και υγιείς και δεν ανησυχείτε για τον εαυτό σας αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσέχετε! Επειδή είναι πολύ μεταδοτικός, εάν νοσήσετε εσείς, θα κολλήσετε και άλλους. Τους γονείς σας, τους παππούδες σας ή έναν φίλο σας ο οποίος μπορεί να κολλήσει κάποιον που έχει επιβαρυμένη υγεία και αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να κινδυνέψουν.

Γι' αυτό δεν πρρέπει να σκεφτόμαστε "δεν με αφορά". Μας αφορά όλους. Μόνο εάν προσέξουμε θα μειώσουμε τη διασπορά. Οπότε τι κάνουμε; Πλένουμε συνέχεια τα χέρια και όχι στα γρήγορα. Πλένετε τα χέρια σας και λέτε δύο φορές από μέσα σας το happy birthday to you.

Τόση ώρα παίρνει το σωστό πλύσιμο των χεριών. Και αν έχουμε το παραμικρό σύμπτωμα, εάν βήχουμε, εάν φτερνιζόμαστε, εάν έχουμε πυρετό, μένουμε μέσα ώστε να μην κολλήσουμε τους υπόλοιπους. Δεν σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας.

Δεν έχει σημασία εάν τα συμπτώματά σας είναι ελαφριά. Αν κολλήσετε έναν μεγαλύτερο σε ηλικία άνθρωπο ή έναν άνθρωπο με προβλήματα υγείας τους βάζετε σε κίνδυνο. Μην το κάνετε. Καθίστε σπίτι σας.

Αυτά δεν τα λέω εγώ. Τα λένε οι ειδικοί. Και αυτούς μόνο πρέπει να ακούμε".

Δείτε το σχετικό βίντεο του Στέφανου Τσιτσιπά.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.