ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Με αυτές τις αλλαγές στους κανονισμούς παίζει στο Next Gen ATP Finals

Τσιτσιπάς: Με αυτές τις αλλαγές στους κανονισμούς παίζει στο Next Gen ATP Finals

Ο Στέφανος Τσιτσιπας αγωνίζεται στο Μιλάνο στους τελικούς του Next Gen το οποίο έχει αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς που ισχύουν στους αγώνες του σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς στο tour. (VIDEO)

Μετά την εξαιρετική χρονιά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την παρουσία του στην τελική φάση του Next Gen το οποίο διεξάγεται στο Μιλάνο το διάστημα 6-10 Νοεμβρίου. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αναμένεται να είναι εκ των βασικών διεκδικητών του τίτλου του κορυφαίου τενίστα κάτω των 21.

Όσοι παρακολουθήσουν τους αγώνες θα διαπιστώσουν αμέσως ότι υπάρχουν πολλές βασικές αλλαγές στους κανονισμούς σε σχέση με αυτούς που υπάρχουν στα υπόλοιπα ματς του tour.

Πάμε να δούμε τι ισχύει σε αυτό το τουρνουά:

1) Το κάθε σετ κρίνεται στα τέσσερα κερδισμένα game. Εάν υπάρξει ισοπαλία (3-3) τότε πάμε στο τάι μπρέικ στο οποίο ισχύουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που ξέρουμε στα υπόλοιπα τουρνουά. Ο νικητής ενός αγώνα είναι αυτό που θα πάρει τρία σετ.

2) Στο γήπεδο υπάρχει χρονόμετρα που μετρά αντίστροφα από τα 25 δευτερόλεπτα για να διασφαλιστεί ότι οι αθλητές τηρούν το συγκεκριμένο κανονισμό όταν σερβίρουν.

3) Δεν υπάρχουν επόπτες γραμμών. Κατευθείαν παρεμβαίνει το hawk eye και ενημερώνει εάν η μπάλα ήταν μέσα ή έξω.

4) Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση μετακίνησης των θεατών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όλοι μπορούν να μπουν και να βγουν στην κερκίδα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, να μετακινηθούν, αρκεί φυσικά να μην παρεμποδίζουν τους τενίστες.

5) Στο σερβίς δεν υπάρχει "let". Εάν το μπαλάκι χτυπήσει στο φιλέ και πάει μέσα μετράει κανονικά η φάση και φυσικά μπορεί να πάρει άσο με αυτόν τον τρόπο ένας τενίστας.

6) Δεν υπάρχουν παιδιά για να πηγαίνουν τις πετσέτες στους αθλητές. Στο πίσω μέρος υπάρχουν κρεμάστρες στις οποίες οι αθλητές βάζουν τις πετσέτες τους.

Δείτε σε βίντεο τις αλλαγές των κανονισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ