ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Κόντρα στο παιδί - θαύμα της Ιταλίας ξεκινάει στη Ρώμη

Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball to Rafael Nadal of Spain during a semifinal match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, May 18, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini)
Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball to Rafael Nadal of Spain during a semifinal match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, May 18, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Απαιτητική αναμένεται η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Masters της Ρώμης καθώς θα αγωνιστεί με τον πιο ταλαντούχο 18χρονο τενίστα στον κόσμο, Ιταλό Γιανίκ Σίνερ!

Πολύ επικίνδυνη πρεμιέρα θα έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ιταλικό Όπεν. Ο 22χρονος πρωταθλητής θα κάνει την επιστροφή του στο τουρ μετά τον "τραυματικό" τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε από τον Μπόρνα Τσόριτς στο Αμερικανικό Όπεν "σπαταλώντας" έξι match points και ο πρώτος του αντίπαλος θα είναι ο Γιανίκ Σίνερ.

Ο νεαρός Ιταλός έκανε περίπατο κόντρα στον Μπενουά Περ επικρατώντας του, εντελώς ντεφορμέ, Γάλλου με 6-2, 6-1 και προκρίθηκε στους "32" της διοργάνωσης όπου τον περιμένει το πολύ μεγάλο τεστ κόντρα στον Στέφανο. Μόλις 65 λεπτά χρειάστηκε το παιδί-θαύμα του ιταλικού τένις για να κάμψει την όχι και τόσο σθεναρή αντίσταση του Περ και, κατά διαβολική σύμπτωση, όπως και πέρσι ακριβώς στον ίδιο γύρο του ίδιου τουρνουά, πέφτει πάνω στον Τσιτσιπά.

Τότε, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε κερδίσει εύκολα χάνοντας μόνο πέντε games αλλά από τότε ο Σίνερ έχει κάνει άλματα προόδου.

Ο Μάριν Τσίλιτς, φρέσκος μετά από την αξιόλογη πορεία του στο Αμερικανικό Όπεν, κέρδισε με ανατροπή τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ, 6-7(4), 6-2, 6-4 και έκλεισε ένα σούπερ ντέρμπι με τον Νταβίντ Γκοφάν στον επόμενο γύρο.

Την πρώτη του νίκη μετά το lockdown αλλά και την πολύμηνη απουσία του λόγω τραυματισμού από το τουρ πέτυχε ο Κέι Νισικόρι.

Μπορεί να σπατάλησε πέντε match points κόντρα στον μαχητικό Άλμπερτ Ράμος, ωστόσο, ο 31χρονος Γιαπωνέζος και πρώην ημι-φιναλίστ της Ρώμης, επικράτησε του Ισπανού με 6-4, 7-6(4) και ίσως παίξει έναν σούπερ 2ο γύρο κόντρα στον Σταν Βαβρίνκα αν ο Ελβετός επικρατήσει την Τρίτη του Λορέντζο Μουσέτι.

ROME MASTERS DRAW - OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andrew Medichini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ