ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: "Κάθε μέρα σκέφτομαι ότι θα φτάσω στο No1"

Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates after defeating Spain's Roberto Bautista Agut in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 22, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill)
Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates after defeating Spain's Roberto Bautista Agut in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 22, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Για πολλά θέματα αναφορικά με τη ζωή του και την καριέρα του μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ανανεωμένο Down Town και μεταξύ άλλων παραδέχθηκε ότι κάθε μέρα σκέφτεται ότι θα φτάσει στην κορυφή της ATP.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φωτογραφήθηκε στο Μαϊάμι και συγκεκριμένα στο Wynwood Walls, αποτελώντας το κεντρικό θέμα του πρώτου τεύχους του ανανεωμένου Down Town, που κυκλοφορεί μηνιαίως μαζί με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό, ο Έλληνας τενίστας, Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε για την αγωνιστική του παρουσία στη χώρα μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την είσοδό του στο Top 10, τα όνειρά του για το Νο1, το πώς διαχειρίζεται την αποτυχία και το πιο ακραίο περιστατικό που βίωσε με θαυμαστή.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη που παραχώρησε από το thedot.gr:

Στέφανε, διαβάσαμε ότι θα παίξεις τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, στο Davis Cup. Σου λείπει η Ελλάδα;

"Θα έρθω. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα, μου λείπουν το σπίτι μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Τα πάντα. Τελευταία φορά που ήρθα ήταν Δεκέμβριος, πριν φύγω για διακοπές στην Κύπρο".

Πότε πίστεψες ότι πραγματικά μπορείς να μπεις στο top 10 της παγκόσμιας κατάταξης;

"Από την αρχή της χρονιάς ήμουν πολύ κοντά στη δεκάδα, και συγκεκριμένα στο νούμερο 16, αν δεν κάνω λάθος. Ήξερα, λοιπόν, πως αν καταφέρω να πάω πολύ καλά σε 2-3 τουρνουά θα έκανα το ντεμπούτο μου στο Τop 10. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν συγκέντρωση και θέληση. Στο αυστραλιανό τουρνουά ήμουν τόσο χαλαρός που για κάποιον λόγο μου βγήκε σε κάτι πολύ καλό, καλύτερο απ’ όσο περίμενα".

Κάνεις όνειρα για να φτάσεις στο No1;

"Βέβαια, κάθε μέρα σκέφτομαι ότι θα φτάσω στο No1. Όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια θέση, νιώθεις ότι έχεις μια μεγάλη ευκαιρία και ότι είσαι πολύ κοντά στην κορυφή. Οπότε, είναι κρίμα να μην αξιοποιήσεις την ευκαιρία στο maximum".

Δεν είναι λίγο αγχωτική η σκέψη τού ότι πρέπει να κατακτήσεις την κορυφή;

"Μπορεί να είναι λίγο αγχωτικό. Αλλά ξέρω τους παίκτες που είναι στο top 10 και αν καταφέρω να είμαι κοντά τους, να παλεύω και να τους κοντράρω στα ίσια, κάποια στιγμή θα φύγουν. Αν βρεθώ καλύτερα βαθμολογικά, θα μπορώ να πάρω τη θέση τους".

Πώς διαχειρίζεσαι την αποτυχία;

"Δεν είναι κάθε μέρα καλή, εκτός κι αν είσαι ο τέλειος τενίστας που παίζει το απόλυτο τένις. Εγώ διαχειρίζομαι την αποτυχία κάθε εβδομάδα, οπότε είμαι προετοιμασμένος. Κάθε εβδομάδα αποτυγχάνω, χάνω, μαθαίνω και συνεχίζω τον δρόμο μου. Αυτό που οφείλω να κάνω είναι να μετατρέψω την αποτυχία σε κάτι που θα με βοηθήσει στο μέλλον. Υπάρχουν, βέβαια, φορές που είναι δύσκολο να το διαχειριστώ, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι μέρος της δουλειάς μου, μέρος της εξέλιξής μου ως παίκτη".

Σου λείπει κάτι από την κλασική ζωή ενός 20άχρονου;

"Το τένις το αγαπώ πολύ, αλλά αυτό που σκέφτομαι πολλές φορές είναι ότι, αν δεν έκανα πρωταθλητισμό, θα ήμουν πολύ πιο δημιουργικός σε αυτά που κάνω και στα χόμπι μου. Θα είχα περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου, για τους φίλους μου και για τη δημιουργία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ