ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Τιμ στον τελικό του China Open

Stefanos Tsitsipas of Greece hits a return shot while competing against Dominic Thiem of Austria in the men's final at the China Open tennis tournament in Beijing, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Stefanos Tsitsipas of Greece hits a return shot while competing against Dominic Thiem of Austria in the men's final at the China Open tennis tournament in Beijing, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-6, 6-4, 6-1 από τον Ντόμινικ Τιμ στον τελικό του China Open μετά από έναν μεγάλο αγώνα που προσέφερε πλούσιο θέαμα στους φίλους του τένις. (VIDEO)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε τελικά να κατακτήσει το τουρνουά του Πεκίνου. Ο Ντόμινικ Τιμ μετά από έναν εξαιρετικό τελικό επιβλήθηκε με 3-6, 6-4, 6-1 κόντρα στον Έλληνα τενίστα και κατέκτησε το China Open.

Το ξεκίνημα του τελικού ήταν ένας διαγωνισμός για break. Ο Τιμ έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά, εκείνος απάντησε με break back.

Στο δεύτερο service game του ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και πήρε προβάδισμα με 2-1 στο σετ. Ο Τσιτσιπάς με όπλο το σερβίς του (είχε τέσσερις άσους στο πρώτο σετ) δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στα επόμενα service games του. Στο όγδοο game του τελικού δημιούργησε τρία break points στο σερβίς του Τιμ, εκμεταλλεύτηκε το ένα εξ αυτών και πήρε προβάδισμα με 5-3. Το επόμενο game ήταν μια μεγάλη μάχη στην οποία τελικά νικητής βγήκε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος στο δεύτερο set point του το έκλεισε με 6-3.

Η μεγάλη μάχη δύο εκ των καλύτερων εκπροσώπων της νέα γενιάς συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ. Ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που κατάφερε να κάνει πρώτος break στο τρίτο game του σετ, όμως ο Αυστριακός απάντησε με το ίδιο νόμισμα αμέσως μετά. Στο όγδοο game ο Τιμ δημιούργησε τρία break points, όμως ο "Στεφ" κατάφερε να αντιδράσει σωστά και να το κατακτήσει κάνοντας το 4-4. Ο Αυστριακός κράτησε τελικά το σερβίς του και στο δέκατο game έκανε break για να κατακτήσει το σετ με 6-4 και να στείλει το ματς σε ένα τρίτο και τελευταίο.

Στο τρίτο σετ ο Τιμ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Ο Αυστριακός κατάφερε να προηγηθεί με 5-0 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ και τον τελικό με 6-1. Αυτός ήταν ο πέμπτος τελικός του Στέφανου Τσιτσιπά μέσα στη σεζόν όπου μετρά δύο κατακτήσει και τρεις ήττες.

Θυμηθείτε το LIVE του τελικού.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ