ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Ήττα στον τελικό του Αμβούργου, 2-1 από τον Ρούμπλεφ

Greece's Stefanos Tsitsipas wipes his face during his match with Italy's Jannik Sinner, at the Italian Open tennis tournament in Rome, Wednesday, Sept. 16, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP)
Greece's Stefanos Tsitsipas wipes his face during his match with Italy's Jannik Sinner, at the Italian Open tennis tournament in Rome, Wednesday, Sept. 16, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP) ALFREDO FALCONE/LAPRESSE VIA AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε ένα game μακριά από τον τίτλο στο Αμβούργο, αλλά τελικά εκείνος που πανηγύρισε ήταν ο Ρούμπλεφ ο οποίος πήρε τη νίκη με 2-1 σετ.

Ούτε τώρα… Ο Έλληνας τενίστας έφτασε πιο κοντά από ποτέ στον παρθενικό ΑΤΡ 500 τίτλο της καριέρας του, όμως έπαθε ένα πρωτόγνωρο blackout και ηττήθηκε στον τελικό του Αμβούργου, από τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Μετά από δυο ώρες και 21 λεπτά σπουδαίας μάχης, ο Ρώσος επικράτησε με 6-4, 3-6, 7-5 και πανηγύρισε τον 5ο τίτλο της καριέρας του και 3ο μέσα στο 2020.

Ο Στέφανος αφού επέστρεψε από σετ πίσω και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στο decider (3-5), μεταμορφώθηκε προς το χειρότερο και γνώρισε μια ήττα που θυμίζει αρκετά σε εκείνη που γνώρισε νωρίτερα φέτος στο US Open, από τον Μπόρνα Τσόριτς.

Ο Ρούμπλεφ κέρδισε τους 16 από τους τελευταίους 19 πόντους του ματς, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο δηλαδή την ανισορροπία στο παιχνίδι του Στέφανου και έφτασε δίκαια στον παρθενικό τίτλο της καριέρας του, σε τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500.

Δραματικό φινάλε σε έναν εξαιρετικό αγώνα, που απόλαυσαν όλοι όσοι είδαν, καθώς η ποιότητα του τένις που παίχτηκε στο μεγαλύτερο διάστημα, ήταν top-class.

Με την πικρία του ηττημένου πάντως, θα αποχωρήσει από την Γερμανία με προορισμό το Παρίσι ο Στέφανος, ο οποίος θα ριχτεί στον 1ο γύρο του Roland Garros την Τρίτη, αντιμετωπίζοντας τον Ζαούμ Μουνάρ, από την Ισπανία.

Αυτός ήταν ο 7ος χαμένος ΑΤΡ τελικός στην καριέρα του Στέφανου και 5ος σε τουρνουά ΑΤΡ 500, όπου ακόμη δεν έχει καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής, έχοντας χάσει μέχρι στιγμής: Δυο φορές στο Ντουμπάι, μια στην Βαρκελώνη, μια στο Πεκίνο και μια τώρα στο Αμβούργο.

Αν και βρέθηκε πολύ κοντά στο να ξορκίσει αυτήν την κατάρα των χαμένων τελικών σε 500αρι ταμπλό, δεν το κατάφερε τελικά και μοιραία πήρε σπίτι του το τρόπαιο του φιναλίστ.

Όσον αφορά την στατιστική του τελικού, ο Ρούμπλεφ ολοκλήρωσε το ματς έχοντας το πάνω χέρι σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα, είχε καλύτερα ποσοστά κερδισμένων πόντων πίσω από το 1ο, αλλά και από το 2ο σερβίς σε σχέση με τον Στεφ, ο οποίος “πληγώθηκε” για τα καλά από το άσχημο 12/30 που είχε στο 2ο σερβίς του.

Στο 97-91 σταμάτησε το κοντέρ των συνολικών πόντων του αγώνα, υπέρ του Ρώσου βέβαια. Όσον αφορά τα μπρέικ, ο Ρούμπλεφ έκανε ένα περισσότερο (πέντε εναντίον τεσσάρων) και αυτό ήταν το σημαντικότερο, μιας και ήρθε στο 6-5 του 3ου σετ.

HAMBURG OPEN DRAW| DOUBLES DRAW| OOP(-1h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ