ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Φεύγει με 2,6 εκατομμύρια από το Λονδίνο

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after winning the 2nd set against Austria's Dominic Thiem during their ATP World Finals singles final tennis match at the O2 arena in London, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after winning the 2nd set against Austria's Dominic Thiem during their ATP World Finals singles final tennis match at the O2 arena in London, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Alberto Pezzali) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το ATP Finals απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ και έφυγε από το Λονδίνο με περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια δολάρια και 1.300 βαθμούς.

Η εντυπωσιακή χρονιά του Στέφανου Τσιτσιπά ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η εντυπωσιακή εβδομάδα του στο ATP Finals τελείωσε με την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ και με πολλαπλά κέρδη στις αποσκευές του.

Το ουσιαστικότερο είναι οι εμπειρίες που κέρδισε.

Στο τουρνουά των κορυφαίων της χρονιάς ο Τσιτσιπάς έδειξε ότι βρίσκεται δίκαια ανάμεσα τους και ότι μπορεί να τους κοντράρει όλους. Ο Στεφ νίκησε για πρώτη φορά τον κακό του δαίμονα Μεντβέντεβ, κόντραρε σε ματσάρα τον Ναδάλ, επικράτησε απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ και φυσικά κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στον Τιμ.

Δίχως αμφιβολία ήταν μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, εβδομάδα του 21χρονου Έλληνα στο tour.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ

Από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς βγήκε σημαντικά κερδισμένος τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στο βαθμολογικό.

Μετά τη νίκη του στον τελικό αποχαιρέτησε το Λονδίνο προσθέτοντας κάτι παραπάνω από 2,6 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό. Έτσι, ξεπέρασε τα 6,5 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τα έπαθλα του αυτή τη χρονιά, χωρίς να υπολογίζουμε τις χορηγίες.

Παράλληλα, πρόσθεσε πολύτιμους βαθμούς στην φαρέτρα του για τη νέα σεζόν. Για την ακρίβεια οι δύο νίκες στο Round Robin, η επικράτησή του επί του Φέντερερ του και η νίκη του στον τελικό του πρόσθεσαν 1300 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και έφτασε στους 5.300.

Φυσικά, θα συνεχίσει να βρίσκεται για αρκετές εβδομάδες μέσα στο Top 10 στο οποίο μπήκε για πρώτη φορά στις 4 Απριλίου του 2019 και έκτοτε δεν βγήκε ποτέ από αυτό φτάνοντας μάλιστα μέχρι το Νο5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ