ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς - Φέντερερ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη μεγάλη αναμέτρηση

Greece's Stefanos Tsitsipas plays a shot against Serbia's Novak Djokovic during the final of the Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Sunday, May 12, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Greece's Stefanos Tsitsipas plays a shot against Serbia's Novak Djokovic during the final of the Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Sunday, May 12, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP

Τσιτσιπάς και Φέντερερ θα διασταυρώσουν τις ρακέτες τους στα προημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 5 πιο σημαντικά στοιχεία της μεγάλης μονομαχίας.

Τα προημιτελικά του ιταλικού Open μας επιφύλασσαν μία σπουδαία αναμέτρηση μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Έλληνας τενίστας κέρδισε τον Φονίνι, ενώ ο Ελβετός τον Μπόρνα Τσόριτς και θα δώσουν τη μάχη στις 17.30 για μία θέση στα ημιτελικά με αντίπαλο το νικητή του παιχνιδιού Βαρντάσκο-Ναδάλ. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα στοιχεία της μεγάλης αυτής μονομαχίας.

1. ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ATP

Η σημερινή αναμέτρηση θα είναι η τρίτη τους σε διάστημα ενός χρόνου σε τουρνουά ATP. Τσιτσιπάς και Φέντερερ διασταυρώθηκαν στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Open με τον Έλληνα να κερδίζει 3-1 και τελικά να χάνει στα ημιτελικά από τον Ράφαελ Ναδάλ.

Η επόμενη τους συνάντηση έγινε στον τελικό του Dubai Championship. Ο Ελβετός κέρδισε με 6-4, 6-4 και κατέκτησε τον 100ο τίτλο της καριέρας του. Έρχονται λοιπόν αντιμέτωποι την Παρασκευή (17/5) στο κορτ της Ρώμης για να αποκτήσουν προβάδισμα στα φετινά μεταξύ τους παιχνίδια.

2. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ATP TOUR O ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και στις νίκες στο ATP Tour. Μετά την επικράτηση απέναντι σε Σίνερ και Φονίνι έφτασε στις 29 νίκες τη φετινή σεζόν, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη. Μάλιστα έχει δώσει και τους περισσότερους αγώνες, αφού έπαιξε σε 39 αναμετρήσεις.

Μάλιστα έχει φτάσει έστω μέχρι τα προημιτελικά στα 8 από τα 13 τουρνουά που έχει συμμετάσχει τη χρονιά που διανύουμε.

3. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ITALIAN OPEN O ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Ο Ρότζερ Φέντερερ μετράει 101 τίτλους καριέρας και είναι το νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, όμως ποτέ του δεν έχει κατακτήσει το Οpen της Ιταλίας. Έχει φτάσει στον τελικό τέσσερις φορές και έχει χάσει σε όλες. Την πρώτη του φορά αναμετρήθηκε το 2003 με τον Ισπανό Μαντίγια, τις επόμενες δύο το 2006 και το 2013 με τον πολυνίκη της διοργάνωσης, Ράφαελ Ναδάλ, χωρίς να καταφέρνει να τον κερδίσει.

Τελευταία φορά που έφτασε μέχρι τον τελικό ήταν το 2015, όπου ηττήθηκε 2-0 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

4. ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Ο Τσιτσιπάς έχει ως ίνδαλμα του τον Ρότζερ Φέντερερ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι διστάζει να εκφράσει παράπονα απέναντι του. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τενίστας ανέφερε ότι τα μεγάλα ονόματα, όπως ο Ελβετός, τείνουν να έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση από τους διαιτητές.

"Πιστεύω πως οι παίκτες που τα έχουν πάει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, γενικότερα είναι πιο σεβαστοί στον κόσμο του τένις και έχουν κάποια προνόμια σχετικά με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις των διαιτητών. Το ένιωσα αυτό και όταν τους αντιμετώπισα και νομίζω πως είναι λίγο άδικο" έγραψε στο Twitter.

Ο Τσιτσιπάς αργότερα σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι μετάνιωσε που συμπεριέλαβε τον Ρότζερ στους ευνοημένους, αλλά ο Ελβετός είχε ήδη απαντήσει: " Πιστεύω πως επειδή γνωριζόμαστε πολύ καλά, είναι ευκολότερο για τους διαιτητές να χειριστούν μια κατάσταση με κάποιον από τους κορυφαίους παίκτες, απ' ότι με κάποιον νεότερο παίκτη, όπως είναι ο Τσιτσιπάς. Κάποιες φορές μπορεί να παρερμηνεύσουν καταστάσεις και να γίνουν άσχημα λάθη".

5. ΣΕ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ ΚΟΡΤ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Το παιχνίδι του Φέντερερ για τον 2ο γύρο του ιταλικού Open περιείχε και μία έκπληξη. Ο Ελβετός, όπως και ο Τσιτσιπάς, θα έπαιζε την Τετάρτη, όμως η βροχή στη Ρώμη μετακύλησε τα παιχνίδια την Πέμπτη, έτσι όσοι προκρίνονταν θα έπρεπε να αγωνιστούν δύο φορές.

Η τιμή των εισιτηρίων της Τετάρτης διπλασιάστηκε λόγω του ονόματος του Φέντερερ, όμως ο καιρός ανέβαλλε τον αγώνα, ενώ η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να μην επιστρέψει τα χρήματα στους θεατές. Επιπλέον την Πέμπτη το πρωί μόνο όσοι είχαν εισιτήρια από την Τετάρτη θα επιτρεπόταν να δουν το παιχνίδι. Έτσι, εξοργισμένοι οι φίλοι του τένις από τις εξελίξεις α ποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τον αγώνα του Φέντερερ, ο οποίος έγινε σε μισοάδειες κερκίδες, κάτι πρωτόγνωρο για έναν τέτοιο τενίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ