ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς - Φέντερερ: Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Έλληνα τενίστα

Stefanos Tsitsipass of Greece waits for the ball to clear the net during his match against Frances Tiafoe of the United States at the Hopman Cup in Perth, Australia, Monday Dec. 31, 2018. (AP Photo/Trevor Collens)
Stefanos Tsitsipass of Greece waits for the ball to clear the net during his match against Frances Tiafoe of the United States at the Hopman Cup in Perth, Australia, Monday Dec. 31, 2018. (AP Photo/Trevor Collens) (AP PHOTO/TREVOR COLLENS)

Ο Ρότζερ Φέντερερ πήρε τη νίκη με 7-6 (6), 7-6 (4) απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά και η Ελβετία πήρε τη μία νίκη που χρειαζόταν για να προκριθεί στον τελικό του Hopman Cup. (VIDEO)

Η κλάση του Ρότζερ Φέντερερ και τα αβίαστα λάθη του Στέφανου Τσιτσιπά έκριναν την πρώτη αναμέτρηση των δύο τενιστών. Ο Έλληνας πρωταθλητής στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στο ίνδαλμα του και έχασε στις λεπτομέρειες με 7-6 (6), 7-6 (4).

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν πως και οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και στα δύο σετ με τα break point να είναι ελάχιστα.

Τόσο ο Φέντερερ όσο και ο Τσιτσιπάς ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί στο σερβίς τους και αυτό τους έφερε πολλούς γρήγορους πόντους. Στο πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 στο τάι μπρέικ, αλλά εκεί μίλησε η εμπειρία του Ελβετού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κάθε λάθος του 20χρονου Έλληνα και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 7-6 (6).

Στο δεύτερο σετ το τάι μπρέικ κρίθηκε πιο εύκολα. Ο Τσιτσιπάς ήταν εμφανώς κουρασμένος, τα αβίαστα λάθη συνεχίστηκαν και όταν αυτά συμβαίνουν σε έναν αντίπαλο όπως είναι ο Ρότζερ Φέντερερ είναι δύσκολο μετά να κάνει κάποιος την ανατροπή.

Με αυτή τη νίκη η Ελβετία πήρε την πρόκριση στον τελικό και πλέον μένει να δούμε πόσο θα τελειώσει το συγκεκριμένο ματσάρισμα με το ελληνικό δίδυμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ