ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: "Ένιωθα σαν να ήμουν 2.10μ. και να μην μπορώ να κουνηθώ"

Greece's Stefanos Tsitsipas answers questions at press conference following his semifinal loss to Spain's Rafael Nadal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019. (AP Photo/Aaron Favila)
Greece's Stefanos Tsitsipas answers questions at press conference following his semifinal loss to Spain's Rafael Nadal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019. (AP Photo/Aaron Favila) AP PHOTO/AARON FAVILA

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ραφαέλ Ναδάλ και ταυτόχρονα επεσήμανε πως ψάχνει τρόπο για να κερδίσει τον Ισπανό μέσα από τα ματς του "Ράφα" με τον Φέντερερ.

Εμφανώς απογοητευμένος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας επεσήμανε πολλές φορές κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του πως θα ήθελα να παλέψει περισσότερο το ματς κόντρα στον σπουδαίο Ισπανό.

Αρχικά, τον ρώτησαν για το τι θα κρατήσει από το παιχνίδι και είπε: "Ειλικρινά, δεν ξέρω τι θα μπορούσα να κρατήσω. Δεν είναι ότι έφτασα κοντά στο να πάρω κάτι. Πήρα μόνο έξι γκέιμ. Δεν ξέρω. Αισθάνομαι πολύ περίεργα. Αισθάνομαι ευχαριστημένος με την πορεία μου στο τουρνουά, αλλά την ίδια στιγμή απογοητευμένος. Σχεδόν αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να παίξω καλύτερα. Δεν ξέρω. Αυτό είναι που αισθάνομαι, αλλά είναι πραγματικά περίεργο. Αισθάνομαι ότι δεν θα μπορούσα να παίξω καλύτερα".

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το εάν περίμενε ένα τέτοιο ματς απέναντι στον Ναδάλ ή εάν ο Ισπανός τον εξέπληξε με κάποιον τρόπο με τον Έλληνα τενίστα να απαντά: "Ναι, με εξέπληξε. Δεν είναι ο καλύτερος σέρβερ αλλά είναι τρομερά σταθερός. Είναι ενοχλητικό ότι δεν κατάφερα να αντιδράσω σωστά στο σερβίς του. Είναι επιθετικός στο κορτ. Πραγματικά δεν βρίσκω κάτι θετικό που να κρατήσω από αυτό το παιχνίδι. Ίσως μόνο το δεύτερο σετ. Στην υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν σαν να παίζουμε άλλο τένις από αυτό που παίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν μου έδωσε απολύτως τίποτα. Δεν με άφησε να βρω ρυθμό. Έχει έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από τους άλλους παίκτες. Έχει ένα ταλέντο που δεν έχει κανένας άλλος. Δεν έχω δει κανένα άλλον να το κάνει αυτό. Σε πληγώνει να παίζεις μαζί του".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν μπορεί αυτή η ήττα να τον βοηθήσει στο μέλλον και είπε: "Ελπίζω, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω. Σίγουρα, αυτός δεν ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήθελα να φύγω από το τουρνουά. Ήθελα τουλάχιστον να παλέψω, να πάμε στα τέσσερα σετ, να κάνω κάτι και όχι να φύγω από το κορτ έχοντας κερδίσει μόλις έξι games. Προσπαθώ να καταλάβω πώς τον έχει νικήσει ο Φέντερερ. Παρόμοιο στυλ με εμένα. Προσπαθώ να καταλάβω... Δεν θέλω, βέβαια, να χάσω δέκα φορές μέχρι να το καταλάβω".

Για το εάν αισθάνθηκε κουρασμένος: "Πνευματικά δεν ήμουν μέσα στο παιχνίδι. Ένιωθα κάπως κενός στο μυαλό, κάτι που είναι περίεργο γιατί ποτέ δεν νιώθω έτσι. Ήθελα τόσο πολύ να ξυπνήσω. Ένιωθα ότι ο χρόνος αντίδρασής μου ήταν αργός. Ένιωθα ότι τίποτα δεν ήταν όπως συνήθως. Ένιωθα σαν να ήμουν 2.10μ. και να μην μπορώ να κουνηθώ. Ήμουν down. Ένα κλικ χιερότερος από ό,τι είμαι συνήθως. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Προσπαθώ να καταλάβω τι πήγε λάθος".

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν αυτή η πορεία του βάζει σε νέα βάση την καριέρα του απάντησε: "Σίγουρα το τουρνουά έδωσε μια νέα διάσταση στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα κάποιες καλές νίκες, ειδικά για αυτή επί του Ρότζερ. Ναι, έπαιξα καλά ματς. Αλλά αισθάνομαι απογοητευμένος, ήθελα να δείξω ποιος είμαι λίγο περισσότερο, να μην αφήσω να κυριαρχήσει σε όλο το ματς".

Photo credits: AP Photo/Aaron Favila

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ