ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Εκτόξευση στην κατάταξη και τον τραπεζικό λογαριασμό

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates winning a point from Thomas Fabbiano of Italy during their men's singles match on the fifth day at the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday July 6, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates winning a point from Thomas Fabbiano of Italy during their men's singles match on the fifth day at the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday July 6, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Από το νούμερο 2205 στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζει το όνειρό του και μετά την τρομερή πορεία στο Rogets Cup βλέπει τον τραπεζικό του λογαριασμό να γεμίζει.

Στον 60ο αγώνα του μέσα στο 2018, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη πρόκληση της σύντομης μέχρι στιγμής καριέρας του. Μέχρι την επόμενη. Ντόμινικ Τίεμ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Κέβιν Άντερσον ήταν υψηλά εμπόδια (TOP-10 όλοι τους πριν το τουρνουά του Toronto), όμως ο Έλληνας τενίστας που γιόρτασε ανήμερα του τελικού με τον Ράφα Ναδάλ τα 20ά του γενέθλια, τα υπερπήδησε για να φτάσει εκεί που ουδείς περίμενε ότι θα τον δει τόσο σύντομα. Μπορεί να μην κέρδισε τον Ισπανό, τον δυσκόλεψε όμως τρομερά στο δεύτερο σετ και απέδειξε ότι σύντομα μπορεί να τον κοιτάζει στα μάτια και γιατί όχι, ακόμη και να τον "λυγίζει".

Μέχρι να φτάσει στο Toronto, τα χρήματα που είχε εισπράξει σε επίπεδο ανδρών έφταναν τα 1.476.245 δολάρια. Με τη συμμετοχή του στον τελικό του Rogers Cup ο Τσιτσιπάς κέρδισε ακόμη 500.340 δολάρια, με αποτέλεσμα τα συνολικά του κέρδη να αγγίζουν πλέον τα δύο εκατομμύρια (1.976.583 για την ακρίβεια).

Με την πορεία του στον Καναδά ο Τσιτσιπάς ανέβηκε στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Στις 11 Αυγούστου του 2014 ήταν στο νούμερο 2205, στις 10 Αυγούστου του 2015 ήταν στο νούμερο 949, στις 15 Αυγούστου του 2016 ήταν στο νούμερο 336 και πέρυσι τέτοια εποχή βρισκόταν στην 159η θέση. Τους τελευταίους μήνες διέγραψε μια εκπληκτική πορεία που μοιάζει βγαλμένη από σενάριο ταινίας και στα 20 του θεωρείται το "Next Best Thing" του παγκόσμιου τένις.

Ο δεξιόχειρας, ύψους 1μ.93 τενίστας, συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό, ανάγκασε την Ελλάδα να δει με διαφορετικό μάτι το άθλημά του και πλέον βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική και πνευματική κατάσταση για το US OPEN που διεξάγεται σε λίγες μέρες στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Την ίδια ώρα, ανεβαίνει και στην κατάταξη του "Race to London" με αποτέλεσμα να ονειρεύεται ότι θα βρεθεί τον Νοέμβριο (11-18/11) στο τουρνουά "ATP Finals" που θα διεξαχθεί στην O2 Arena.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ