ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: "Έδειξα για τι είμαι ικανός"

Stefanos Tsitsipas of Greece makes a forehand return to Italy's Salvatore Caruso during their first round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 20, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara)
Stefanos Tsitsipas of Greece makes a forehand return to Italy's Salvatore Caruso during their first round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 20, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Πανευτυχής ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου του στη Μασσαλία.

Με νοοτροπία νικητή θα πάει στο Ντουμπάι για το ακόμα πιο δυνατό και σημαντικό τουρνουά της σειράς ATP 500, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την εξαιρετική εβδομάδα στη Μασσαλία.

Ο 21χρονος πρωταθλητής μας, πανηγύρισε τον 5ο τίτλο της καριέρας του, χωρίς μάλιστα να χάσει σετ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο Open13, με νίκη 6-3, 6-4 επί του Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ στον τελικό της Κυριακής.

"Έπαιξα πολύ καλό και ποιοτικό τένις σήμερα. Έδειξα σε όλους για τι είμαι ικανός. Σέρβιρα καλά, επέστρεφα καλά, ήμουν πίσω από κάθε μπάλα, εκτελούσα, κυριάρχησα και είχα σωστή επιλογή χτυπημάτων", είπε ο Στέφανος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, το βράδυ της Κυριακής.

Έτσι, ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος τενίστας που κατακτά back-to-back τον τίτλο στο Open13, μετά τον Τόμας Ένκβιστ το 1998.

"Γνωρίζω καλά τον Τόμας. Ήταν ο captain στο Laver Cup. Είναι πολύ ωραίος τύπος. Αισθάνομαι πολύ ωραία που σπάω κάποια ρεκόρ. Είναι αυτό που με κρατάει στο άθλημα και με κάνει να διψάω για περισσότερες διακρίσεις και ρεκόρ. Θέλω να είμαι εκεί έξω και να σπάω ρεκόρ και να κάνω πράγματα που δεν έχουν κάνει άλλοι. Αυτό ορίζει και την προσωπικότητά μου", πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος ήταν πολύ σοβαρός καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και φαίνεται πως ο πρόωρος αποκλεισμός στο Ρότερνταμ (2ος γύρος, Μπέντενε) αλλά και οι προπονήσεις στο Λονδίνο, του έκαναν καλό.

"Είμαι υπερήφανος για το γεγονός που δεν πτοήθηκα πνευματικά στον τελικό. Αυτό ήταν πολύ καλό. Παρ'όλο που δέχθηκα break, δεν μπορώ να πω ότι ήταν λόγω κακής ψυχολογίας. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που αντέδρασα και αντιμετώπισα όλο το ματς", υπογράμμισε.

Απ'την πλευρά του, ο 19χρονος Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να προκαλέσει ουσιαστικά τον αντίζηλό του.

Ήταν η 5η ήττα του Καναδού σε ισάριθμους τελικούς που έχει αγωνιστεί ενώ ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τον Τσιτσιπά που ισοφάρισε, πλέον, το head to head.

"Νιώθω απογοητευμένος. Ποτέ δεν είναι ωραίο να χάνεις σε έναν τελικό. Ήταν η 5η μου ήττα σε τελικό και σίγουρα καρφώνεται στο μυαλό μου. Είναι δύσκολο αλλά πιστεύω θα με κάνει καλύτερο παίκτη. Θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου και είμαι βέβαιος ότι κάποια μέρα θα τα καταφέρω. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά προς αυτόν τον στόχο. Θα δουλέψω για να κερδίσω μεγάλα τουρνουά", είπε το Νο19 της κατάταξης.

Πηγή: Tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ