ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Αποκτά χαρακτήρα μεγάλου τενίστα

Greece's Stefanos Tsitsipas clenches his fist after scoring a point against Bolivia's Hugo Dellien during their second round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Wednesday, May 29, 2019. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Greece's Stefanos Tsitsipas clenches his fist after scoring a point against Bolivia's Hugo Dellien during their second round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Wednesday, May 29, 2019. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP

Ανεξάρτητα από τι θα συμβεί στη συνέχεια του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει βγει ήδη κερδισμένος από αυτό και το Sport24.gr εξηγεί το γιατί.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται ήδη στους 16 του Roland Garros χωρίς να έχει πιάσει ικανοποιητική απόδοση κάτι που του δείχνει το δρόμο για το μέλλον. Δεν εννοούμε ότι ο 21χρονος Έλληνας θα πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται με αυτόν τον τρόπο, αλλά να μάθει να διαχειρίζεται αγώνες με το «πρέπει» μπροστά.

Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για τον Στέφανο Τσιτσιπά από εδώ και πέρα. Το να αλλάζει επίπεδο ένας τενίστας δεν απαιτεί μόνο την άνοδό του στην παγκόσμια κατάταξη και την κατάκτηση τίτλων.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι η πρόοδος του «Στεφ» είναι δεδομένη και το μαρτυρά η έκτη θέση, αλλά και οι δύο τίτλοι που έχει κατακτήσει ήδη φέτος. Αυτή η άνοδος τον βάζει απέναντι στην επόμενη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του που είναι το «πρέπει».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπαίνει πλέον στο κορτ και θα θεωρείται το φαβορί απέναντι στους περισσότερους τενίστες. Αυτό συνέβη και στα τρία πρώτα ματς του Roland Garros. Ο ίδιος παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ότι αντιμετωπίζει μία διαφορετική κατάσταση πλέον. «Είχα πίεση και στρες πριν τον αγώνα, δεν το κρύβω», παραδέχτηκε ο νεαρός τενίστας μετά τη νίκη του επί του Μάρτερερ και συνέχισε: «Όταν μπαίνω στο court, πάντα σκέφτομαι πως αν κερδίσω, θα είναι η καλύτερη νίκη στη ζωή μου. Έτσι σκέφτομαι, γιατί ξέρω ότι κάθε αντίπαλος μπορεί να είναι επικίνδυνος. Κάθε αντίπαλος μπορεί να κάνει ζημιά Για μένα, κάθε νίκη είναι η καλύτερη στην καριέρα μου».

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ

Πάμε, όμως, στο τώρα. Το μεσημέρι της Κυριακής ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Σταν Βαβρίνκα και σίγουρα ο πήχης ανεβαίνει για τον Έλληνα τενίστα.

Απέναντι του έχει τον κάτοχο τριών τίτλων Grand Slam και αυτό λέει πολλά. Μπορεί να μην είναι στο καλύτερο φεγγάρι της καριέρας του, ωστόσο πάντοτε ο Σταν Βαβρίνκα παραμένει ένας εξαιρετικός παίκτης. Αν ο Έλληνας τενίστας καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ελβετού, λογικά θα βρει απέναντι του έναν συμπατριώτη του.

Ο λόγος φυσικά για τον Ρότζερ Φέντερερ για τον οποίο οι συστάσεις είναι περιττές. Αμέσως μετά τον περιμένει ο Ναδάλ και στον τελικό ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο δρόμος από εδώ και πέρα έχει εμπόδια που φαντάζουν ανυπέρβλητα.

Για αυτό το λόγο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πρέπει να απολαύσει τη συνέχεια του τουρνουά, να ακολουθήσει το παιχνίδι που του αρέσει, να αποφύγει τον εκνευρισμό και τις έντονες αντιδράσεις και όπου βγει. Άλλωστε, μόνο να κερδίσει έχει.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GRAND SLAM ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Για το τέλος δεν γίνεται να μην κάνουμε ένα γενικότερο σχόλιο για το Roland Garros. Οι φίλοι του αθλήματος είναι στην ευχάριστη θέση να παρακολουθήσουν ένα από τα καλύτερα Grand Slam όλων των εποχών.

Αυτό μαρτυρά το γεγονός ότι οι δέκα πρώτοι αθλητές που πήραν seed είναι μέσα στη 16άδα. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί μόλις τρεις φορές στο παρελθόν (το 1969 στο Roland Garros και το 1970 στο Αυστραλιανό Όπεν).

Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ μοιάζουν να είναι στην καλύτερη κατάσταση μέχρι στιγμής με τους δύο τελευταίους να αναμετρόνται στον ημιτελικό σε περίπτωση που φτάσουν φυσικά μέχρι εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ