ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς - Αγκούτ: Τα δυνατά σημεία και η "αχίλλειος πτέρνα" του Ισπανού

Greece's Stefanos Tsitsipas makes a forehand return to Switzerland's Roger Federer during their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 20, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Greece's Stefanos Tsitsipas makes a forehand return to Switzerland's Roger Federer during their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 20, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Η πρώην πρωταθλήτρια και αναλύτρια του Sport24.gr, Μαρίζα Γεωργίτση, ακτινογραφεί τον αντίπαλο του Στέφανου Τσιτσιπά, τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ. Τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του και πού πρέπει να στοχεύσει ο Έλληνας πρωταθλητής.

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημτελικά του Australian Open είναι ο 30χρόνος Ισπανός, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ. Eίναι ένας αθλητής που έχει φτάσει μέχρι το νούμερο 13 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει κατακτήσει 9 συνολικά τίτλους στην καριέρα του με πιο σημαντικό τον τίτλο στο ATP 500 στο Dubai το 2018. Έχει πετύχει σημαντικές νίκες μέχρι σήμερα κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους όπως τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Στάνισλας Βαβρίνκα, Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, Τόμας Μπέρντιχ και πολλούς ακόμα.

Ύστερα απο 25 προσπάθειες και εννέα αποκλεισμούς στον 4ο γύρο, ο Αγκούτ θα προκριθεί για πρώτη φορά στα προημιτελικά ενός Grand Slam. Στον πρώτο γύρο χρειάστηκε πέντε σετ με αντίπαλο τον Αντι Μάρεϊ, στην συνέχεια πέντε σετ κόντρα στον Τζον Μίλμαν, με 3-0 σετ άφησε εκτός τουρνουά το νούμερο 10 του ταμπλό τον Ρωσο, Κάρεν Κατσάνοβ και στον στοιχειωμένο 4ο γύρο γι’αυτόν απέκλεισε τον περσινό φιναλίστ, τον Κροάτη, Μάριν Τσίλιτς, σε ένα ακόμα παιχνίδι που οδηγήθηκε στα πέντε σετ.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι. Αυτό σημαίνει πως τα πρώτα δύο game του παιχνιδιού θα είναι αναγνωριστικά και για τους δυο αθλητές.

Ο Ισπανός ακόμα δεν έχει χάσει μέσα στο 2019. Πριν έρθει στην Αυστραλία, αγωνίστηκε στο τουρνουά της Ντόχα, όπου κατέκτησε τον τίτλο, επικρατώντας των Βαβρίνκα, Τζόκοβιτς και Μπέρντιχ στον τελικό. Αυτό σημαίνει πως είναι ένας πολύ φορμαρισμένος αθλητής και όπως δήλωσε και ο ίδιος, διανύει μια από τις καλύτερες φάσεις στην καριέρα του.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ Η "ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ"

Είναι ένας πολύ καλός παίκτης από την βασική γραμμή, σταθερός στα μεγάλα ράλι, τα χτυπήματά του είναι φλατ, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχουν ιδιαίτερα φάλτσα και αυτό τα κάνει αρκετά δυνατά και γρήγορα. Με το forehand του μπορεί να παίξει πιο επιθετικά και να κάνει ζημιά στον αντίπαλο του.

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού που διαθέτει είναι η κίνηση και η ταχύτητα του στο γήπεδο. Σίγουρα το backhand είναι το αδύναμο σημείο του, όσο για το σερβίς του, ενώ δεν είναι από τα πιο δυνατά στο tour, μπορεί να βρει μεγάλες γωνίες και να δώσει στον εαυτό του το πλεονέκτημα στο ξεκίνημα του πόντου.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΡΥΘΜΟ

Σε τέτοιου είδους παίκτες δεν πρέπει να δίνεις την δυνατότητα να βρίσκουν ρυθμό πίσω από τα χτυπήματά τους. Με το επιθετικό παιχνίδι που διαθέτει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μπορεί να κρατήσει εκτός ισορροπίας τον αντίπαλό του και να μην του δώσει το δικαίωμα να βρει ρυθμό. Αυτό σημαίνει πως ο Έλληνας αθλητής θα πρέπει να επιβάλλει το παιχνίδι του στον Ισπανό, να παίξει γρήγορα, να δημιουργήσει τις ευκαιρίες, να ανοίξει το γήπεδο και με συχνά ανεβάσματα στο φιλέ να κλείνει γρήγορα τους πόντους, χωρίς να μπαίνει σε διαδικασία ράλι.

Και βέβαια εάν λειτουργήσει στην εντέλεια το σέρβις του, όπως συνέβη και στο παιχνίδι με τον Φέντερερ, θα του δώσει το δικαίωμα ξεκούραστα και αβίαστα να υπερασπίζεται τα δικά του service game.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 9ης ημέρας των αγώνων η άλλη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, ο Αμερικανός, Φρανς Τιαφό, θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Ραφαέλ Ναδάλ, ενώ για το ταμπλό των γυναικών η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα θα παίξει με την Ντανιέλε Κόλινς, η οποία στον 4ο γύρο απέκλεισε το νούμερο 2 του ταμπλό, την Γερμανίδα, Αντζελίκ Κέρμπερ, ενω στο δεύτερο παιχνίδι της βραδιάς για τις γυναίκες η Αυστραλή, Άσλεϊ Μπάρτι (απέκλεισε την Μαρια Σακκαρη) θα τεθεί αντιμέτωπη με την κάτοχο 2 τίτλων Grand Slam την Τσέχα, Πέτρα Κβίτοβα.

Το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Roberto Bautista Agut θα μεταδοθεί γύρω στις 3:30 ξημερώματα Τρίτης στο Eurosport.

AP Photo/Mark Schiefelbein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ