ΤΕΝΙΣ

Τσίλιτς: "Το τένις είναι πολύ δυνατό αυτή τη στιγμή"

Croatia's Marin Cilic makes a backhand return to Canada's Milos Raonic during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara)
Croatia's Marin Cilic makes a backhand return to Canada's Milos Raonic during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara) AP PHOTO/DITA ALANGKARA

Ο Μάριν Τσίλιτς πιστεύει ότι, αφού τελειώσουμε οριστικά με την πανδημία του Covid-19, το μέλλον του τένις είναι εξασφαλισμένο αφού η νέα γενιά φαίνεται να είναι έτοιμη να πάρει τα ηνία από τους παλιότερους.

Ο Κροάτης, πρωταθλητής του US Open 2014 και πρώην Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, αναφέρθηκε ονομαστικά στους Ντόμινικ Τιμ, Στέφανο Τσιτσιπά, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ντανίλ Μεντβέντεφ που θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον του κόσμου, μόλις αποσυρθούν τα τρία ιερά τέρατα του αθλήματος, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

"Η υγεία του τένις έχει ωριμάσει πολύ τους τελευταίους 12-18 μήνες. Οι νέοι τενίστες έχουν ωριμάσει πιο πολύ. Τώρα έχουμε τουλάχιστον 10 νέους τενίστες που είναι πολλά υποσχόμενοι και πραγματικά δυνατοί, δείχνοντας την αξία και την προοπτική τους μέσα στο court στα μεγάλα τουρνουά. Φυσικά υπάρχει ακόμα και η παλαιότερη γενιά.

Πιστεύω ότι το τένις είναι πολύ δυνατό αυτή τη στιγμή. Η κατάσταση θυμίζει τη διετία 2008-2010 όπου είχαμε πολλά και σπουδαία ονόματα στο άθλημά μας", είπε ο Τσίλιτς σε συνέντευξη στο Reuters.

Για το δικό του μέλλον στο tour, ο 31χρονος πλέον Κροάτης που βρίσκεται στο Νο37 της παγκόσμιας κατάταξης, υπογράμμισε: "Πιστεύω ότι υπάρχει μια θέση για μένα στις κορυφαίες θέσεις του κόσμου αλλά πρέπει να την κερδίσω. Μπορώ να σταθεροποιηθώ στο Τop10 ή Top15 τα επόμενα χρόνια".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ