ΤΕΝΙΣ

Τρομερή εμφάνιση Τσιτσιπά κόντρα στον Τσονγκά

Τρομερή εμφάνιση Τσιτσιπά κόντρα στον Τσονγκά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να ηττήθηκε με 6-4, 7-6 (2) από τον Τσονγκά, όμως ο Έλληνας τενίστας απέδωσε εξαιρετικά κόντρα στο Νο14 της Παγκόσμιας κατάταξης. (VIDEO)

Μπορεί οι ξένοι να δυσκολεύονται να προφέρουν το όνομα του αλλά είναι δεδομένο ότι σύντομα θα αναγκαστούν να το μάθουν ακόμα και όσοι δεν το ξέρουν. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μεγαλώνει και πλέον μπορεί να κοντράρει στα ίσα παίκτες που βρίσκονται σχεδόν 200 θέσεις παραπάνω από εκείνων στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας (Νο 205) αντιμετώπισε στην πρεμιέρα του τουρνουά του Ρότερνταμ τον Τσονγκά.

Το Νο14 της Παγκόσμιας κατάταξης μπορεί να πήρε τελικά τη νίκη με 6-4, 7-6 (2) όμως ίδρωσε για να μπορέσει να επικρατήσει αφού ο Τσιτσιπάς του έβαλε δύσκολα. Ο 18χρονος τενίστας πήρε τα πρώτα δύο game, όμως ο αντίπαλος του απάντησε με τον ίδιο τρόπο κάνοντας το 2-2. Στη συνέχεια του πρώτου σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους με τον Γάλλο να κάνει το break στο 9ο game και στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς του να κατακτά το σετ με 6-4.

Ο 31χρονος μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 3-0, όμως ο Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3! Ο Τσονγκά ξέφυγε και πάλι με δύο game όμως ο Τσιτσιπάς δεν τα παράτησε και οδήγησε το σετ στο tie break. Εκεί μίλησε η εμπειρία του 31χρονου Γάλλου η οποία του έδωσε την πρόκριση με τον Τσιτσιπά να κερδίζει το χειροκρότημα των θεατών. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι εντυπωσιακοί πόντοι που πήρε ο 18χρονος Έλληνας τενίστας οι οποίοι σίγουρα θα μπουν στους καλύτερους της πρώτης ημέρας.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ