ΤΕΝΙΣ

Τοίχος προστασίας στο Australian Open 2021

Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brookes Challenge Cup after defeating Austria's Dominic Thiem in the final of the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Feb. 3, 2020. (AP Photo/Andy Wong)
Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brookes Challenge Cup after defeating Austria's Dominic Thiem in the final of the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Feb. 3, 2020. (AP Photo/Andy Wong) AP

Πυρετωδώς προετοιμάζονται, από τώρα, στην Αυστραλία για το πρώτο Grand Slam της νέας αγωνιστικής σεζόν, με στόχο να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους αθλητές αλλά και τους επισκέπτες του Happy Slam.

Πυρετωδώς προετοιμάζονται, από τώρα, στην Αυστραλία για το πρώτο Grand Slam της νέας αγωνιστικής σεζόν, με στόχο να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους αθλητές αλλά και τους επισκέπτες του Happy Slam.

Αυτή την εποχή η Μελβούρνη βρίσκεται σε πλήρες lockdown για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, το οποίο υπολογίζεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Παρά την άσχημη, αυτή, εικόνα, οι Αυστραλοί είναι αισιόδοξοι για το δικό τους Grand Slam και ήδη καταστρώνουν τα πλάνα τους με στόχο την επιτυχία της διοργάνωσης.

Τα εισιτήρια για το Όπεν θα βγουν σε διάθεση τον Οκτώβριο ενώ θα ισχύουν πέντε "φούσκες προστασίας" που θα επιτρέπουν στους τενίστες να ταξιδέψουν νωρίτερα στην Αυστραλία (από τον Δεκέμβριο) και να αποφεύγουν τα αυστηρά μέτρα καραντίνας.

"Θα ανοίξουμε τις βιολογικές φούσκες από τις αρχές Δεκεμβρίου και οι παίκτες θα μπορούν να έρθουν όποτε θέλουν. Όταν οι αθλητές έρθουν, δεν έχουμε σκοπό να τους κλείσουμε σε ένα ξενοδοχείο για 14 ημέρες, όπως ισχύει σε άλλες χώρες. Θα υπάρχει εξαίρεση γι'αυτούς, τηρώντας τα πρωτόκολλα των bio-bubbles. Λέμε κάθε χρόνο ότι ειμαστε το Happy Slam όμως τώρα θα είμαστε το πιο ασφαλές και χαρούμενο slam" είπε ο Τάιλι σε δημοσιογράφους.

Κατά πάσα πιθανότητα, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τους φιλάθλους που επισκεπτούν τις εγκαταστάσεις του Melbourne Park ενώ τα 2.5 χιλιόμετρα που εκτείνονται αυτές, δίνουν τη δυνατότητα στους διοργανωτές να τηρούν το social distancing.

Όπως είπε ο Τάιλι, δεν βρίσκεται στο πλάνο η ακύρωση του Australian Open καθώς αυτό θα στοιχίσει περίπου 277 εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της Μελβούρνης.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ