ΤΕΝΙΣ

Το βράδυ που ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε μύθος

Το βράδυ που ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε μύθος
AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία στο Σινσινάτι. Νίκησε 2-0 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του αθλήματος που κατέκτησε και τα 9 τουρνουά ATP Masters 1000!

Μπορεί να μην προέρχεται από την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους εν ενεργεία τενίστες και επιστρέφει δυναμικά στον δρόμο για την κορυφή. Το απέδειξε το βράδυ της Κυριακής 19 Αυγούστου 2018 στο Μέισον του Σινσινάτι, κερδίζοντας 2-0 σετ (6-4, 6-4) τον θρυλικό Ρότζερ Φέντερερ, για να "τσιμπήσει" το τελευταίο μεγάλο τουρνουά που του ξέφευγε. Βλέπετε, ο Σέρβος μετρούσε 0/5 σε τελικούς στο Western & Southern Open, με τον Ελβετό να έχει 7/7. Αυτή τη φορά, ο "Νόλε" ήταν εκείνος που χαμογέλασε στο φινάλε, για να γίνει ο πρώτος στην ιστορία του αθλήματος που έχει κερδίσει και τα εννέα ATP Masters 1000 (Ιντιαν Γουέλς, Μαϊάμι, Παρίσι, Σανγκάη, Ρώμη, Καναδάς, Μαδρίτη, Μονακό, Σινσινάτι).

" Ξέρω πως πιθανότατα δεν θα ξαναβρεθώ στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης" έλεγε πριν την έναρξη του τουρνουά ο 37χρονος πλέον Ρότζερ Φέντερερ, που έχει πλέον στόχο να απολαμβάνει το τένις όσο θα βρίσκεται στα κορτ. Στο Σινσινάτι ο Τζόκοβιτς είχε περισσότερα κίνητρα, με αποτέλεσμα ο τελικός να εξελιχθεί σε παράσταση για έναν ρόλο. Το κοινό ήθελε να δει ένα τρίτο σετ, το ίδιο θέλαμε κι εμείς, όμως οι Σέρβοι που αποθέωναν με κάθε ευκαιρία τον συμπατριώτη τους δεν είχαν όρεξη για σασπένς. Και ούτε ο ήρωάς τους ήθελε άγχη, γι' αυτό "καθάρισε" σε 84 λεπτά τον αγώνα και στο τέλος πανηγύρισε με την ψυχή του.

Ο Νόλε (που ανέβηκε από το νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης στο νούμερο 6 και μάλλον θα κλείσει τη σεζόν ακόμη πιο ψηλά) κέρδισε κατά σειρά τους Τζόνσον, Μαναρίνο, Ντιμιτρόβ, Ράονιτς και Τσίλιτς, συνάντησε τον Φέντερερ μετά από σχεδόν τρία χρόνια, ενώ με την κατάκτηση του τελευταίου τουρνουά που του έλειπε πήρε και το ποσό των 1.088.450 δολαρίων που φυσικά μοιάζουν πολύ λίγα μπροστά στα +115.000.000 δολάρια που έχει κερδίσει στην καριέρα του αποκλειστικά από την πορεία του εντός των γηπέδων.

" Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Είναι η πρώτη φορά που στέκομαι εδώ στο Σινσινάτι με ένα τρόπαιο" ήταν οι πρώτες κουβέντες του Νόλε, που είχε χάσει όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές σε τελικό στο συγκεκριμένο γήπεδο από τον Ρότζερ Φέντερερ. Εκτός αυτού, δεν άφησε τον Ελβετό να φτάσει τα 99 τρόπαια, αλλά και να ισοφαρίσει στο 23-23 τις μεταξύ τους μονομαχίες. Πήγε στο 24-22, έδειξε ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ για το US Open που ξεκινά στο Κουίνς της Νέας Υόρκης στις 27 Αυγούστου και δέχθηκε τα συγχαρητήρια του αντιπάλου του: " Έκανες τρομερή προσπάθεια, όχι μόνο αυτή την εβδομάδα, αλλά σε όλη σου την καριέρα. Είναι τρομερό το επίτευγμά σου! Ήταν μια όμορφη εβδομάδα, ζόρικη για εμάς τους αθλητές, όμως περάσαμε όμορφα" είπε Φέντερερ που απολαμβάνει όσα κερδίζει στη δύση της πορείας του στα κορτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ