ΤΕΝΙΣ

Το στήριγμα του Φέντερερ και η κορυφή που ονειρεύεται ο Τσίλιτς

Switzerland's Roger Federer, right, holds his winner's trophy as he talks with Croatia's Marin Cilic following the men's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 28, 2018. (AP Photo/Dita Alangkara)
Switzerland's Roger Federer, right, holds his winner's trophy as he talks with Croatia's Marin Cilic following the men's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 28, 2018. (AP Photo/Dita Alangkara) AP PHOTO/DITA ALANGKARA

Ο Ρότζερ Φέντερερ εκθείασε τη σύζυγό του για τις επιτυχίες που έχει, την ώρα που ο Μάριν Τσίλιτς ονειρεύεται το Νο1. Τι δήλωσαν οι δυο τενίστες μετά τον τελικό του Australian Open.

Ο θριαμβευτής του Australian Open, Ρότζερ Φέντερερ, στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό με τον Μάριν Τσίλιτς, εκθείασε τη σύζυγό του, Μίρκα, για την στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ελβετός μίλησε επίσης για την ηλικία του, θεωρώντας πως είναι απλά ένας αριθμός και δε θα τον εμποδίσει να φτάσει σε περισσότερες επιτυχίες.

"Απολαμβάνω τις προπονήσεις και δε με πειράζει να ταξιδεύω. Έχω μια υπέροχη ομάδα δίπλα μου και τα έχουν κάνει όλα πιθανά για μένα. Μετά, υπάρχει η σύζυγός μου, που τα κάνει όλα πιθανά. Χωρίς την υποστήριξή της, δεν θα έπαιζα τένις τόσα πολλά χρόνια. Το έχουμε συζητήσει, αν θα το έκανα αυτό ή όχι, χρόνια πριν.

Χαίρομαι που είναι τόσο υποστηρικτική και που κάνει τόση δουλειά με τα παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για μένα, γιατί δεν θα ήθελα να είμαι μακριά από τα παιδιά για περισσότερο από δυο εβδομάδες. Αυτή η ζωή δεν θα λειτουργούσε αν έλεγε όχι", είπε για τη γυναίκα του, με την οποία γνωρίζεται από το 2000 και είναι παντρεμένος από το 2009 (έχουν και τέσσερα παιδιά).

"Κέρδισα 3 Grand Slams τους τελευταίους 12 μήνες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πρέπει να συνεχίσω τον καλό προγραμματισμό, να παραμείνω διψασμένος και καλά πράγματα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Δε νομίζω πως η ηλικία είναι πρόβλημα. Είναι απλά ένας αριθμός. Πρέπει παρ' όλα αυτά να παραμείνω προσεκτικός με το πρόγραμμα και να αποφασίζω πάντα για τους στόχους και τις προτεραιότητές μου. Αυτό θα καθορίσει το πόση επιτυχία θα έχω στο μέλλον", σχολίασε ακόμα ο Ελβετός τενίστας.

ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΤΣΙΛΙΤΣ

Στον αντίποδα, ο Μάριν Τσίλιτς αναμένεται να ανέβει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του, αλλά ο ίδιος ονειρεύεται κάποια στιγμή να πατήσει στην κορυφή της ATP.

"Ο μεγάλος μου στόχος είναι να φτάσω στο Νο1 και γι' αυτό δουλεύω. Στα 2-3 τελευταία χρόνια, η πρόοδος που έκανα ήταν μεγάλη. Πέρυσι, βελτίωσα πολλά πράγματα στο παιχνίδι μου. αυτούς τους δυο τελευταίους μήνες, βελτιώθηκα ακόμα περισσότερο. Οπότε, αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση", είπε αρχικά ο Κροάτης και συνέχισε:

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εμφάνισή μου. Έπαιξα καλό τένις αυτές τις δυο εβδομάδες. Είχα δύσκολους αγώνες, δύσκολους αντιπάλους, νίκησα τον Ράφα (Ναδάλ), έφτασα στον τελικό, ήταν εκπληκτικό. Κοιτώντας το παιχνίδι μου, παρατηρώ σημαντική βελτίωση. Αυτό είναι συναρπαστικό για μένα, γι' αυτή τη νέα σεζόν".

"Το Νο3 είναι κάτι εκπληκτικό, ειδικά όταν μπροστά μου είναι ο Φέντερερ και ο Ναδάλ. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαι εκεί, γνωρίζοντας πόσο δύσκολα πέρασαν την τελευταία σεζόν οι Τζόκοβιτς, Μάρεϊ και τόσοι ακόμη. Συνεχώς βελτιώνομαι και πιστεύω ότι θα έρθουν καλές στιγμές για μένα", κατέληξε ο Τσίλιτς.

AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ