ΤΕΝΙΣ

Το σκίτσο για την Γουίλιαμς που εξόργισε τους Αμερικανούς

Το σκίτσο για την Γουίλιαμς που εξόργισε τους Αμερικανούς

Ένας Αυστραλός σκιτσογράφος παρουσίασε την Σερένα Γουίλιαμς σαν μεγάλο κακομαθημένο παιδί και εξόργισε τους Αμερικανούς, που τον κατηγορούν για ρατσισμό και σεξισμό.

Το σχέδιο ενός Αυστραλού σκιτσογράφου για την Σερένα Γουίλιαμς έγινε το θέμα της ημέρας στις ΗΠΑ. Ο λόγος; Μία ημέρα μετά την εμφατική ήττα της στον τελικό του US Open από την Ναόμι Οσάκα , ο Μαρκ Νάιτ παρουσίασε την Αμερικανίδα τενίστρια σαν ένα μεγάλο, κακομαθημένο μωρό στο σχέδιο που δημιούργησε για την εφημερίδα Herald Sun, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου μερίδα του Τύπου χαρακτήρισε το σχέδιο "ρατσιστικό" και "σεξιστικό".

Στο συγκεκριμένο σκίτσο η υπερμεγέθης Γουίλιαμς απεικονίζεται να χοροπηδάει πάνω από την σπασμένη ρακέτα της , την ώρα που ο διαιτητής λέει στο βάθος στην (...ξανθιά και λευκή) Ναόμι Οσάκα: " δεν μπορείς απλά να την αφήσεις να νικήσει;"... Ο θόρυβος που προκλήθηκε ήταν τόσο μεγάλος, που μέσα σε μία ημέρα το σκίτσο του Νάιτ έγινε retweet πάνω από 14.000 φορές και προκάλεσε πάνω από 30.000 σχόλια!

Ο σκιτσογράφος υπερασπίστηκε τον εαυτό του μέσω του Twitter, αρνούμενος ότι περιείχε κάποιο ρατσιστικό ή σεξιστικό περιεχόμενο, ενώ το μέρος του πήρε και ο διευθυντής της αυστραλιανής εφημερίδας, Ντέιμον Τζόνστον, που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: " Σατιρίζει με σωστό τρόπο την κακή συμπεριφορά ενός θρύλου του τένις. Ο Μαρκ έχει την απόλυτη υποστήριξή όλων".

Photo credits: AP Photo/Adam Hunger

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ