ΤΕΝΙΣ

Το Σινσινάτι μετακομίζει στη Νέα Υόρκη;

Roger Federer, of Switzerland, returns to Andrey Rublev, of Russa, during the quarterfinals of the Western & Southern Open tennis tournament, Thursday, Aug. 15, 2019, in Mason, Ohio. (AP Photo/John Minchillo)
Roger Federer, of Switzerland, returns to Andrey Rublev, of Russa, during the quarterfinals of the Western & Southern Open tennis tournament, Thursday, Aug. 15, 2019, in Mason, Ohio. (AP Photo/John Minchillo) AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Η USTA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταθέσει την έδρα διεξαγωγής του Cincinnati Masters στη Νέα Υόρκη, ακριβώς μία βδομάδα πριν από το US Open.

Μπορεί να γίνουμε μάρτυρες μιας ακόμα εντελώς καινούριας συνθήκης, απόρροια φυσικά της "τρελής" αγωνιστικής σεζόν που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Οι τελευταίες, λοιπόν, πληροφορίες αναφέρουν πως η USTA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο το Masters του Σινσινάτι να αλλάξει venue και να μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη ακριβώς μια εβδομάδα πριν από το US Open!

Και να λειτουργήσει δηλαδή σαν προπομπός του Αμερικανικού Όπεν καθώς θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Flushind Meadows όπου παραδοσιακά λαμβάνει χώρα το τρίτο Grand Slam της σεζόν.

Η λογική, φυσικά, πίσω από τη σκέψη να διοργανωθούν τα δύο τουρνουά στο ίδιο μέρος, αφορά το να μειωθούν τα ταξίδια και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού για τους τενίστες και όλους τους εμπλεκομένους ενώ η Νέα Υόρκη θα "κουβαλήσει" όλο το βάρος της εφαρμογής του αυστηρού πρωτοκόλλου για την υγεία, απαλλάσσοντας το Σινσινάτι από κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, το Masters του Σινσινάτι ξεκινά στις 23 Αυγούστου και το US Open στις 31 του ίδιου μήνα.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/John Minchillo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ