ΤΕΝΙΣ

To ντεμπούτο του 17χρονου Φέντερερ σε Grand Slam

Roger Federer from Switzerland returns the ball to Sweden's Magnus Norman during their first round match of the ATP tennis tournament in Vienna, Tuesday, Oct. 10, 2000. (AP Photo/Rudi Blaha)
Roger Federer from Switzerland returns the ball to Sweden's Magnus Norman during their first round match of the ATP tennis tournament in Vienna, Tuesday, Oct. 10, 2000. (AP Photo/Rudi Blaha) AP PHOTO/RUDI BLAHA

Σαν σήμερα, στις 25 Μαΐου του 1999, ο 17χρονος Ρότζερ Φέντερερ έκανε ντεμπούτο σε Grand Slam, αντιμετωπίζοντας το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, Πάτρικ Ράφτερ.

Εικοσιένα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ένας δεκαεφτάχρονος Ελβετός, Nο.111 στον κόσμο εκείνη την περίοδο, εκμεταλλεύεται την wild card που του χορηγείται από τους ιθύνοντες του Γαλλικού Open και συμμετέχει για πρώτη φορά σε αγώνα του κυρίως ταμπλό σε τουρνουά Grand Slam.

Πρόκειται φυσικά για τον Ρότζερ Φέντερερ που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο του Roland Garros 1999, το Nο3 του κόσμου Αυστραλό Πάτρικ Ράφτερ, νικητή των δύο τελευταίων Αμερικανικών Open.

Αυτό δεν πτόησε τον νεαρό που μπήκε επιθετικά και κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5 αλλά παραδόθηκε αργότερα στις ορέξεις και στην εμπειρία του Ράφτερ αλλά και στην εντεινόμενη ζέστη (που βόλευε το σερβίς-βολέ παιχνίδι του Αυστραλού λόγω αύξησης της ταχύτητας του court) για να χάσει τελικά με 3-1 σετ.

Ο Ράφτερ θα δηλώσει εντυπωσιασμένος, θα συστήσει σκληρή δουλειά και θα πει πως αν ο νεαρός μείνει προσηλωμένος ότι μπορούμε να περιμένουμε ενδιαφέροντα πράγματα από αυτόν.

Δέκα χρόνια μετά στο ίδιο τουρνουά ο Φέντερερ θα ολοκλήρωνε το Grand Slam καριέρας που διακαώς επιζητούσε...

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ