ΤΕΝΙΣ

Το Madrid Open θα διεξαχθεί εικονικά

Rafael Nadal of Spain and Stefanos Tsitsipas of Greece play the Madrid Open tennis men's semi-final match at the Caja Magica (Magic Box) in Madrid, Spain, Saturday, May 11, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Rafael Nadal of Spain and Stefanos Tsitsipas of Greece play the Madrid Open tennis men's semi-final match at the Caja Magica (Magic Box) in Madrid, Spain, Saturday, May 11, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP

Μια πανέξυπνη ιδέα που θα βοηθήσει τους οικονομικά ασθενέστερους τενίστες, σκέφτηκαν στη Μαδρίτη.

Οι καιροί που διανύουμε απαιτούν νέες ιδέες και καινοτόμες λύσεις, προκειμένου να διατηρηθεί η επαφή των φιλάθλων με το τένις αλλά και να στηριχθούν οικονομικά οι τενίστες που έχουν χαμηλότερη κατάταξη και βιώνουν τις δυσκολίες από την έλλειψη εσόδων. Έτσι, οι διοργανωτές του Mutua Madrid Open που ήταν να διεξαχθεί 1-10 Μαΐου αλλά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σκέφτηκαν μια πολύ ωραία ιδέα προκειμένου το τουρνουά να πραγματοποιηθεί, έστω και εικονικά.

Έτσι, θα διεξαχθεί το Mutua Madrid Open Virtual Pro που θα είναι ένα video game, αντίγραφο της κανονικής διοργάνωσης, με τους κορυφαίους τενίστες και τενίστριες του κόσμου να πρωταγωνιστούν από το σπίτι τους, όμως αντί για ρακέτες θα έχουν στα χέρια τους game controllers.

" Μόλις πάρθηκε η απόφαση να μην διεξαχθεί το τουρνουά στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, δουλέψαμε πάνω σε κάποιες ιδέες προκειμένου να κρατήσουμε κοντά τους φιλάθλους στο τένις. Η εικονική διεξαγωγή του Madrid Open μέσα από ένα video game, ταιριάζει απόλυτα στις καταστάσεις που ζούμε. Θα οργανώσουμε ένα τουρνουά όπου οι επαγγελματίες αθλητές θα πάρουν μέρος και θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής των αγώνων, Φελισιάνο Λόπεζ.

Το format θα είναι ως εξής: Θα επιλεγούν 16 άνδρες και 16 γυναίκες όπου θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, παίζοντας μεταξύ τους. Οι πρωτοπόροι των ομίλων θα προκριθούν στα προημιτελικά όπου θα συνεχιστεί το τουρνουά με τη μορφή νοκ-άουτ αγώνων.

Το prize money που θα δοθεί θα είναι 150.000€ όπου οι δύο νικητές σε άνδρες και γυναίκες, θα επιλέξουν που θα δοθούν τα χρήματα, με επίκεντρο τενίστες που τα έχουν ανάγκη ενώ επιπλέον 50.000€ θα δοθούν για την καταπολέμηση των συνεπειών της πανδημίας, στην Ισπανική κοινωνία.

Ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντέντσι, δήλωσε σχετικά: " To Mutua Madrid Open Virtual Pro θα είναι το πρώτο εικονικό τουρνουά, προσφέροντας έναν νέο τρόπο διασκέδασης και διασύνδεσης των φιλάθλων με το άθλημά μας. Είναι μια win-win κατάσταση για το τουρνουά, τους παίκτες και τους φιλάθλους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρίσκουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους τενίστες που το έχουν ανάγκη, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς".

Περισσότερες λεπτομέρειες για το εικονικό τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί 27-30 Απριλίου, θα έχουμε τις επόμενες ημέρες.

Παρά την εικονική διοργάνωση, οι διοργανωτές του Madrid Open ψάχνουν ημερομηνία για να τοποθετήσουν το κανονικό τουρνουά τον Σεπτέμβρη.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Bernat Armangue

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ