ΤΕΝΙΣ

Το Fair Play της χρονιάς από τον Φέντερερ!

Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Germany's Jan-Lennard Struff during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Dita Alangkara)
Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Germany's Jan-Lennard Struff during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ απέδειξε ότι πέρα από σπουδαίος παίκτης είναι και τεράστια προσωπικότητα, αφού στον αγώνα με τον Χάασε πήρε άσο σε σερβίς του, αλλά ο ίδιος έδωσε... άουτ στον εαυτό του, κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων. (VIDEO)

Τα λόγια έχουν στερέψει γι' αυτό τον αθλητή, ο οποίος αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι αποτελεί κόσμημα για το άθλημά του και όχι μόνο. Δεν είναι απλά τα ασύλληπτα επιτεύγματά του στα courts, αλλά και ο χαρακτήρας του, η προσωπικότητά του.

Στον αγώνα του με τον Ρόμπιν Χάασε στο Άμστερνταμ και ενώ το σκορ ήταν 1-1 στα σετ, ήταν στο σερβίς. Τόσο οι κριτές γραμμών όσο και ο διαιτητής ήταν έτοιμοι να του καταλογίσουν άσο, την ώρα που ο αντίπαλός του δεν έκανε καν κίνηση για challenge.

Ο Φέντερερ όμως είχε άλλη άποψη. Τι έκανε; Έμεινε στη θέση του και δοκίμασε ξανά να σερβίρει, παίρνοντας πάνω του την απόφαση για άουτ. Μάλιστα, ο Χάασε τον ενημέρωσε πως δεν ακούστηκε καμία υπόδειξη, επομένως ο πόντος ήταν δικός του.

"Είναι άουτ", απάντησε με σιγουριά ο Φέντερερ και όλο το γήπεδο γέλασε και χειροκρότησε για την κίνησή του. Ο διαιτητής καταλόγισε "fault" και δεύτερο σερβίς, με τον Ελβετό μάλιστα να παίρνει τον πόντο. Ο "Βασιλιάς" νίκησε τον αντίπαλό του και με τους πόντους που πήρε, επιστρέφει οριστικά από τη Δευτέρα (19/2) στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει το ήθος του. Πέρυσι τον Γενάρη, ο Φέντερερ υπέδειξε στον αντίπαλο του, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, να αμφισβητήσει την υπόδειξη του επόπτη γραμμών, αφού η μπάλα ήταν μέσα κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων. Είναι ο κορυφαίος μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Είναι ένα "στολίδι" του αθλητισμού...

AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ