ΤΕΝΙΣ

Η Βένους Γουίλιαμς προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο

Venus Williams of the U.S. closes her eyes after missing a shot against Timea Bacsinszky of Switzerland during their fourth round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, in Paris, France. Sunday, June 4, 2017. (AP Photo/Michel Euler)
Venus Williams of the U.S. closes her eyes after missing a shot against Timea Bacsinszky of Switzerland during their fourth round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, in Paris, France. Sunday, June 4, 2017. (AP Photo/Michel Euler) AP

Η Βένους Γουίλιαμς προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 78χρονο στη Φλόριντα και ενδέχεται να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία, μία εβδομάδα πριν από τη συμμετοχή της στο Γουίμπλεντον.

Κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Βένους Γουίλιαμς, σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη πριν από μερικές ημέρες.

Η 37χρονη τενίστρια οδηγούσε το SUV της και πέρασε από διασταύρωση χωρίς προτεραιότητα στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, με συνέπεια να την εμβολίσει ένα αμάξι που οδηγούσε μία ηλικιωμένη.

Ο 78χρονος σύζυγός της υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και υπέκυψε στα τραύματα μετά από μάχη δύο εβδομάδων στην εντατική μονάδα θεραπείας. Η σύζυγος του θύματος υπέστη κατάγματα και άλλους πιο μικρούς τραυματισμούς.

Η αδερφή της Σερένα Γουίλιαμς, η οποία προετοιμάζεται για το Γουίμπλεντον την επόμενη εβδομάδα, κατέθεσε στην αστυνομία ότι προσπάθησε να περάσει στη διασταύρωση, ωστόσο η κίνηση την καθυστέρησε και άφησε το αυτοκίνητό της εκτεθειμένο στον κάθετο δρόμο.

Η έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι η Γουίλιαμς δεν ήταν υπό την επιρροή αλκοόλ ή ναρκωτικών και ούτε χρησιμοποιούσε κάποια ηλεκτρονική συσκευή την ώρα του δυστυχήματος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το νο11 της παγκόσμιας κατάταξης εμπλέκεται σε τροχαίο. Το 2002, το όχημα στο οποίο επέβαινε μαζί με τον θετό αδερφό της, Ρίτσαρντ, και τη σύζυγό του Άνα, ενεπλάκη σε τροχαίο, με τη Βένους Γουίλιαμς να διαφεύγει με μικροτραυματισμούς.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, η τροχαία τη σταμάτησε για έλεγχο και της επέβαλε πρόστιμο 90 λιρών, διότι δεν είχε ασφάλεια αυτοκινήτου μαζί της. Τέσσερα χρόνια αργότερα, πλήρωσε πρόστιμο 125 λιρών, διότι το δίπλωμά της είχε λήξει.

Photo credits: AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ