ΤΕΝΙΣ

Θριαμβευτική επιστροφή για την Σαραπόβα!

Maria Sharapova reacts after upsetting second seed Simona Halep in their opening round match in the U.S. Open tennis tournament in New York, Monday, Aug. 28, 2017. (AP Photo/Kathy Willens)
Maria Sharapova reacts after upsetting second seed Simona Halep in their opening round match in the U.S. Open tennis tournament in New York, Monday, Aug. 28, 2017. (AP Photo/Kathy Willens) AP

Η Μαρία Σαραπόβα επέστρεψε μετά από 1,5 χρόνο σε Gralnd Slam και στον πρώτο της αγώνα επιβλήθηκε με 6-4, 4-6, 6-3 επί της Χάλεπ στο US OPEN. (VIDEO)

Από τις 26 Ιανουαρίου του 2016 είχαμε να δούμε σε Grand Slam την Μαρία Σαραπόβα και το μόνο σίγουρο είναι ότι η απουσία της ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη όλο αυτό το διάστημα. Η 30χρονη Ρωσίδα είχε τιμωρηθεί για τη χρήση της ουσίας "Μελδόνιο" με ποινή αποκλεισμού δύο ετών, όμως στη συνέχεια αυτή μειώθηκε σε ένα με αποτέλεσμα τον περασμένο Απρίλιο να επιστρέψει στα κορτ.

Τώρα ήρθε η σειρά της να δώσει και τον πρώτο της αγώνα σε Grand Slam και συγκεκριμένα στο US Open.

Η κληρωτίδα τα έφερε έτσι ώστε στον πρώτο γύρο να αντιμετωπίσει τη Σιμόνα Χάλεπ. Η Ρουμάνα τενίστρια ήταν μία από τις αθλήτριες που άσκησαν τη σκληρότερη κριτική στην Σαραπόβα για την υπόθεση ντόπινγκ και την επιστροφή της στους αγώνες. Η 25χρονη, η οποία κυνηγά το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης τους τελευταίους μήνες χωρίς επιτυχία, ήθελε όσο τίποτα άλλο να πάρει τη νίκη σε αυτή την αναμέτρηση, όμως η Σαραπόβα είχε άλλη άποψη.

Σαν να μην έλειψε ούτε μία ημέρα η "Μάσα" ήταν εντυπωσιακή και με το forehand της να θυμίζει τις παλιές καλές εποχές δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αντίπαλο της. Στο πρώτο σετ η Σαραπόβα κατάφερε να κάνει πρώτη το break στο τέταρτο game και να προηγηθεί με 3-1. η Χάλεπ δεν τα παράτησε και με break back έφερε το σετ στα ίσα κάνοντας το 4-4. Η απάντηση από τη Ρωσίδα ήρθε όμως στα επόμενα δύο game τα οποία και κατέκτησε παίρνοντας μαζί και το πρώτο σετ με 6-4.

Με φόρα από το πρώτο σετ η Σαραπόβα ξεκίνησε εντυπωσιακά και το δεύτερο όπου προηγήθηκε με 4-1. Κάπου εκεί όμως ήρθε η αντίδραση της Σιμόνα Χάλεπ. Το Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης πήρε πέντε συνεχόμενα game για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-4.

Η Σαραπόβα πήγε για λίγο στα αποδυτήρια και μόλις επέστρεψε συνέχισε στους ρυθμούς που είχε για 1,5 σετ. Προηγήθηκε και πάλι με 4-1 και στη συνέχεια τελείωσε τη δουλειά κατακτώντας το σετ με 6-3. Το τέλος του αγώνα βρήκε τη 30χρονη Ρωσίδα εμφανώς συγκινημένη να στέλνει τα φιλιά της στην κερκίδα.

Photo credits: AP Photo/Kathy Willens

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ