ΤΕΝΙΣ

Τένις: Χωρίς ξένους φιλάθλους το Australian Open

Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brookes Challenge Cup after defeating Austria's Dominic Thiem in the men's singles final of the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, early Monday, Feb. 3, 2020. (AP Photo/Andy Wong)
Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brookes Challenge Cup after defeating Austria's Dominic Thiem in the men's singles final of the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, early Monday, Feb. 3, 2020. (AP Photo/Andy Wong) AP

Ο διευθυντής των αγώνων του πρώτου Grand Slam της σεζόν, Κρεγκ Τάιλι, αποκάλυψε τα πρώτα πλάνα διεξαγωγής του Australian Open 2021, το οποίο θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Συγκεκριμένα, ο Τάιλι δήλωσε ότι τα γήπεδα που διεξάγονται οι αγώνες του Αυστραλιανού Όπεν θα είναι γεμάτα κατά το ήμιση ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε φιλάθλους που προέρχονται από ξένες χώρες.

" Σίγουρα δεν περιμένουμε να φτάσουμε τα περσινά νούμερα όταν 821,000 άτομα πέρασαν τις πύλες του Melbourne Park. Καταρχήν όλοι οι θεατές θα προέρχονται από τη Μελβούρνη, από την πολιτεία της Βικτόρια και πιθανότατα κι από άλλες πολιτείες της Αυστραλίας και ίσως από τη Νέα Ζηλανδία. Σίγουρα το 15% περίπου που αφορά ξένους θεατές στο Australian Open, δεν θα είναι εφικτό να παρακολουθήσει τους αγώνες" είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του Αυστραλέζικου τένις.

Έτσι, η Rod Laver Arena θα μπορέσει να φιλοξενήσει 7,500 θεατές, τους μισούς δηλαδή από την πλήρη χωρητικότητα του γηπέδου ενώ όλοι οι αθλητές θα κάνουν το τεστ κορονοϊού, χωρίς να αποκλείεται η περίοδος καραντίνας.

" Δεν έχει καθοριστεί ακόμα ποιος θα είναι ο τύπος και η συχνότητα των τεστ, το εύρος της καραντίνας κι αν θα κριθεί απαραίτητο να περιοριστεί το πλήθος των συμμετοχών" πρόσθεσε ο Τάιλι αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν προκριματικοί αγώνες.

Σίγουρα το Australian Open θα δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε US Open και Roland Garros που, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, θα πραγματοποιηθούν φέτος και σε συνεννόηση με τα δύο Grand Slams θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και διορθώσεις για μια ασφαλή διοργάνωση.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ