ΤΕΝΙΣ

Τένις: Οι μεγαλύτερες απουσίες του US Open

Spain's Rafael Nadal walks on the court in his men's final match against Taylor Fritz of the U.S. at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Spain's Rafael Nadal walks on the court in his men's final match against Taylor Fritz of the U.S. at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Πολλοί μεγάλοι τενίστες αναμένεται θα απουσιάσουν από το US Open και εμείς ξεχωρίσαμε δέκα περιπτώσεις.

Το φετινό US Open ελάχιστα κοινά σημεία θα έχει με την ιστορική διοργάνωση των Η.Π.Α., που παραδοσιακά συγκεντρώνει τους καλύτερους τενίστες όπως και πλήθος κόσμου που θέλει να δει από κοντά να "γράφεται" ιστορία στο άθλημα του τένις.

Η φετινή διοργάνωση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, με τους τενίστες να φέρνουν μαζί τους ελάχιστα μέλη του επιτελείου τους, να υπόκεινται σε διαρκείς ιατρικές εξετάσεις ώστε να συνεχίσουν στο τουρνουά ενώ θα είναι κλεισμένοι στο ξενοδοχείο τους καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στη Νέα Υόρκη.

Το πιο σημαντικό είναι όμως το γεγονός ότι, για όλους τους παραπάνω λόγους όπως φυσικά και για τον φόβο να μην κολλήσουν τον ιό, πολλοί κορυφαίοι τενίστες και τενίστριες αποφάσισαν να μην κάνουν το ταξίδι στην Αμερική και να απουσιάσουν από αυτό το ιδιαίτερο αλλά μεγάλο ραντεβού με πιο πρόσφατη απώλεια αυτή της Σιμόνα Χάλεπ.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τις, μέχρι στιγμής, μεγαλύτερες απουσίες του φετινού Αμερικανικού Όπεν που επηρεάζουν, για να μην πούμε μειώνουν, την αίγλη της διοργάνωσης.

1. Ρότζερ Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ θα απουσιάσει από το Αμερικανικό Όπεν, όχι λόγω κορονοϊού αλλά λόγω τραυματισμού!

Δεν μπορούμε φυσικά να υποθέσουμε αν θα αποφάσιζε να πάει στη Νέα Υόρκη, ούτως ή άλλως δεν έχει κανένα νόημα αυτή η κουβέντα, αλλά η απουσία του πεντάκις πρωταθλητή στη Νέα Υόρκη είναι μια τεράστια απώλεια για το τουρνουά ακόμα και αν δεν θα υπήρχαν θεατές ώστε να επευφημήσουν τον "Βασιλιά" που λατρεύεται όσο ελάχιστοι στις Η.Π.Α.!

2. Ραφαέλ Ναδάλ

Ο "αιώνιος" αντίπαλος του Ρότζερ Φέντερερ, ο Ραφαέλ Ναδάλ αποφάσισε να απουσιάσει από τη Νέα Υόρκη σηματοδοτώντας το πρώτο Grand Slam μετά το Millenium στο οποίο θα απουσιάσει το Fedal!

O 34χρονος Ισπανός ήταν έτοιμος αγωνιστικά να παίξει αλλά επέλεξε να μην ταξιδέψει στην Αμερική για λόγους υγείας και να αφοσιωθεί απρόσκοπτα στην προετοιμασία του για το Γαλλικό Όπεν που μεταφέρθηκε για τις αρχές Οκτώβρη και είναι ο μεγάλος του στόχος ώστε να ισοφαρίσει τον αριθμό-ρεκόρ των 20 Grand Slam τίτλων που κατέχει ο Φέντερερ.

3. Μπιάνκα Αντρέσκου

Η περσινή πρωταθλήτρια του Αμερικανικού Όπεν είναι, φυσικά, μία από τις μεγαλύτερες απώλειες του τουρνουά.

Έναν χρόνο πριν, η 18χρονη τότε Καναδή έκανε ανεπανάληπτα πράγματα κατακτώντας τόσο το τουρνουά του Τορόντο όσο και το Αμερικανικό Όπεν εκτοξεύοντας την κατάταξη της και την φήμη της στα...ουράνια!

Η εμφατική νίκης της επί της Σερίνα Γουίλιαμς στον παρθενικό της τελικό Major ήταν η πρώτη μεγάλη ένδειξη του ταλέντου της και το τι μας περιμένει από αυτήν στο μέλλον.

Θα χρειαστεί να περιμένουμε όμως μετά το Αμερικανικό Όπεν για να το δούμε.

4. Άσλεϊ Μπάρτι

Μιλάμε για τη Νο1 τενίστρια στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Αυτό, από μόνο του, καθιστά την απώλεια της Άσλεϊ Μπάρτι πολύ μεγάλη για το τουρνουά.

Η 24χρονη Αυστραλή που κέρδισε πέρσι το Γαλλικό Όπεν ήταν από τις πρώτες χρονικά τενίστριες που απέκλεισε το ενδεχόμενο να παίξει στην Αμερική για λόγους ασφάλειας της υγείας της.

5. Νικ Κύργιος

Ο Νικ Κύργιος παραμένει το μεγάλο "what if" του παγκόσμιου τένις.

Στα 25 του, παρά το αναμφισβήτητα, τεράστιο ταλέντο του, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιον πολύ μεγάλο τίτλο ενώ στα Slam η παρουσία του είναι "υποτονική".

Παρόλα αυτά, ο ντόρος που προκαλεί σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται και ο χαμός που έγινε κατά τη διάρκεια του lockdown με τις "επιθέσεις" που έκανε σε όσους τενίστες δεν έπαιρναν τα σωστά μέτρα ασφαλείας, κάνουν την απουσία του από τη Νέα Υόρκη αισθητή αν και είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε μπόλικα tweets από αυτόν στα οποία θα σχολιάζει τα κακώς κείμενα της Νέας Υόρκης.

6. Σιμόνα Χάλεπ

Είναι η πιο πρόσφατη "απώλεια" του Αμερικανικού Όπεν.

Η Σιμόνα Χάλεπ, μετά τον τίτλο που κατέκτησε στην Πράγα ανακοίνωσε, όπως είχε υποσχεθεί, ότι δεν θα πάει τελικά στις Η.Π.Α. για λόγους υγείας και θα συνεχίσει να προπονείται στο χώμα ενόψει του Ρολάν Γκαρός και των τουρνουά προετοιμασίας του.

Για κάθε Major, η απουσία της Χάλεπ είναι πολύ μεγάλη.

7. Σταν Βαβρίνκα

Grand Slam και Στάνισλας Βαβρίνκα έχουν συνθέσει ένα εκρηκτικό δίδυμο στην πορεία των ετών!

Ο Stan the Man φυλάει τις καλύτερες του εμφανίσεις για τα πολύ μεγάλα τουρνουά και το έπραξε στις Η.Π.Α. το 2016 όταν και κατέκτησε τη διοργάνωση με εντυπωσιακό τρόπο.

Ωστόσο, αποφάσισε ότι θα ήταν σώφρον να μείνει στην Ευρώπη και να δοκιμάσει την τύχη του στο χώμα σε πιο "ασφαλή" χώρο δίχως να κάνει το απαιτητικό, από όλες τις απόψεις, ταξίδι για τη Νέα Υόρκη.

8. Ελίνα Σβιτολίνα

Η Ελίνα Σβιτολίνα είναι από τις "σταθερές δυνάμεις" του γυναικείου τουρ την τελευταία 4ετία.

Με διαρκώς ανοδική πορεία, νικήτρια του WTA Finals το 2018 αλλά ημι-φιναλίστ σε Wimbledon και US Open πέρσι, η 26χρονη Ουκρανή έθεσε εαυτόν εκτός Νέας Υόρκης για λόγους που προαναφέρθηκαν.

9. Κίκι Μπέρτενς

Μία ακόμα σταθερά καλή τενίστρια του τουρ, μέλος του Τοπ10 τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η Κίκι Μπέρτενς απέσυρε τη συμμετοχή της από το US Open στο οποίο δεν κάνει πάντως καλές πορείες έχοντας κολλήσει δις στον 3ο γύρο.

10. Κιάν Γουάνγκ

Η Κινέζα Κιάν Γουάνγκ είναι μία πολύ επικίνδυνη τενίστρια και το απέδειξε ξανά φέτος, στην αρχή της σεζόν, αποκλείοντας την Σερίνα Γουίλιαμς από το Αυστραλιανό Όπεν!

Πάντα "dark horse" σε Grand Slam η περσινή quarter-finalist του US Open αποτελεί μια σημαντική αν και όχι πρωτοκλασάτη απώλεια.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ