ΤΕΝΙΣ

Τένις: Νικητής μετά από θρίλερ ο Βαβρίνκα

Switzerland's Stan Wawrinka returns a ball against Frances Tiafoe of the U.S. in Round 1 play at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Monday, Feb. 24, 2020.(AP Photo/Rebecca Blackwell)
Switzerland's Stan Wawrinka returns a ball against Frances Tiafoe of the U.S. in Round 1 play at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Monday, Feb. 24, 2020.(AP Photo/Rebecca Blackwell) AP

Με τη συναρπαστική νίκη του Βαβρίνκα επί του Τιαφό, ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο. (VIDEO)

Λίγο πριν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα και μετά από 2 ώρες και 45 συναρπαστικά λεπτά, ο Στάνισλας Βαβρίνκα κατάφερε να κάμψει την αξιόμαχη αντίσταση του Φράνσις Τιαφό, πραγματοποιώντας νικηφόρα επιστροφή στο tour.

Ο 34χρονος Ελβετός που δεν είχε αγωνιστεί, μετά τον αποκλεισμό του στους "8" του Australian Open, έβγαλε 35 άσους και επικράτησε με 6-3, 6-7(4), 7-6(1) του Αμερικανού, στο κορυφαίο ματς της ημέρας για τον 1ο γύρο του Abierto Mexicano της σειράς ATP 500 που διεξάγεται στο Ακαπούλκο.

Πέρα από το εκπληκτικό νούμερο των 35 άσων, ο Stan the Man είχε κι άλλο ένα εντυπωσιακό στατιστικό κι αυτό ήταν τα 9 σωμένα break point, σε ισάριθμες ευκαιρίες του Τιαφό, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πόσο δυνατός, πνευματικά, είναι κάτι που είχε επισημάνει και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο προπονητής του, Μάγκνους Νόρμαν.

O Τιαφό πάλεψε πολύ σκληρά και έδειξε να έχει το μομέντουμ, σώζοντας 4 match points του 34χρονου Ελβετού στα δύο τελευταία service game του στο καθοριστικό σετ, οδηγώντας το σετ στο tie break, όμως εκεί ο Βαβρίνκα ήταν ανίκητος και ολοκλήρωσε τη σπουδαία νίκη του, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για το 2ο γύρο του θεσμού, εκεί όπου θα περιμένει έναν εκ των Άλμποτ-Μαρτίνεζ.

Νωρίτερα, ο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς που προέρχεται από δύο ημιτελικούς φέτος σε Qatar Open και New York Open, πέτυχε σπουδαία νίκη με ανατροπή 3-6, 6-4, 6-3 επί του Άλεξ ντε Μινόρ και περιμένει στο 2ο γύρο τον Ράφαελ Ναδάλ που θα ντεμπουτάρει στη διοργάνωση την Τρίτη, αντιμετωπίζοντας τον συμπατριώτη του, Πάμπλο Αντουχάρ (04:00GR).

Ο 20χρονος Σέρβος, Νο50 της παγκόσμιας κατάταξης, πέτυχε την 8η νίκη του σε 12 ματς τη φετινή σεζόν, συνεχίζοντας τη δυναμική του παρουσία στο ξεκίνημα της χρονιάς.

ABIERTO MEXICANO DRAW| DOUBLES DRAW| OOP(-8h)

Πηγή: Tennis24

Photo credits: AP Photo/Rebecca Blackwell

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ