ΤΕΝΙΣ

Τένις: Νέο career high η Σάκκαρη, περιμένει ο Τσιτσιπάς

Greece's Maria Sakkari celebrates after defeating Madison Keys of the U.S. in their third round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 24, 2020. (AP Photo/Andy Wong)
Greece's Maria Sakkari celebrates after defeating Madison Keys of the U.S. in their third round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 24, 2020. (AP Photo/Andy Wong) AP

Η Μαρία Σάκκαρη δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα (03/02) θα βρίσκεται σε νέο career high αφού θα βρίσκεται Νο21 της παγκόσμιας κατάταξης. Τι ισχύει για τον Τσιτσιπά.

Το Australian Open οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και θα έχουμε πολλές ανακατατάξεις στις παγκόσμιες κατατάξεις τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αλλαγή στη θέση της θα έχει σίγουρα η Μαρία Σάκκαρη, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς περιμένει να δει εάν θα παραμείνει στο Νο6.

Η Σακ με την πορεία της μέχρι τον τέταρτο γύρο εξασφάλισε 110 βαθμούς περισσότερους από πέρσι.

Έτσι έφτασε στους 1955 και θα ανέβει για πρώτη φορά στην 21η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της. Μάλιστα, θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ψηλά εάν η Γκαμπρίνε Μουγκουρούθα δεν έφτανε τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά.

Το σημαντικό είναι ότι η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει να συγκεντρώνει βαθμούς. Έτσι, δεν αποκλείεται σύντομα να ανέβει κι άλλο στην παγκόσμια κατάταξη. Υπενθυμίζουμε ότι η καλύτερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ Ελληνίδα είναι η 14η στις 12 Μαΐου του 2003.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις το Νο1 δεν απειλείται αφού ότι και να γίνει η Ας Μπάρτι θα παραμείνει στην κορυφή, ενώ η Σιμόνα Χάλεπ θα είναι δεύτερη. Η Σοφία Κένιν εάν επικρατήσει κόντρα στην Αυστραλέζα θα βρθεί μέσα στην πρώτη δεκάδα, ενώ ήδη έχει κερδίσει τέσσερις θέσεις. Βέβαια, η μεγαλύτερη άνοδος ανήκει στην Γκαμπρίνε Μουγκουρούθα η οποία κέρδισε 20 θέσεις και βρίσκεται ήδη στην 20η.

ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Πάμε τώρα στο ανδρικό ταμπλό εκεί όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο νο6 της παγκόσμιας κατάταξης και θα φύγει από αυτό μόνο εάν ο Ζβέρεβ κατακτήσει το Australian Open. Ο Γερμανός μπορεί να κερδίσει μόνο μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δύο από τους τρεις που συνεχίζουν.

Ο Τιμ εάν κατακτήσει το Australian Open θα βρεθεί στην τρίτη θέση, ενώ ο Τζόκοβιτς θα ανέβει στην κορυφή. Αντίθετα, ο Ρότζερ Φέντερερ εάν φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής δεν θα κερδίσει θέση αλλά θα μειώσει τη διαφορά του από τον Νόλε στους 30 βαθμούς, ενώ θα απέχει 985 από τον Ναδάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ