Τένις: Νέες αποκαλύψεις για τα στημένα ματς

Ένας από τους τενίστες που βοήθησαν στην εξάρθρωση κυκλώματος στημένων αγώνων στο τένις παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στο μέγεθος του προβλήματος.

Το Sport24.gr σας είχε παρουσιάσει ενδελεχώς τη σκοτεινή πλευρά του τένις. Αυτή που αφορά το στήσιμο αγώνων, αλλά και τον τρόπο που συμβαίνει αυτή μέχρι και σήμερα. Τότε, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της TIU, Μαρκ Χάρισον μας είχε αποκαλύψει πως αντιδρούσε η υπηρεσία που είχε συσταθεί στο τένις κατά του match fixing.

Ένας από τους παίκτες που είχαν βοηθήσει τις αρχές για να εξαρθρώσουν κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού είναι και ο Μάρκο Τρουνγκελίτι.

Ο Αργεντινός τενίστας είχε αποκαλύψει ότι τον είχαν πλησιάσει για να στήσει έναν αγώνα προσφέροντας του πολλά χρήματα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε αρχικά για την απόφασή του να συνεργαστεί με τις Αρχές. "Για μένα ήταν δύσκολο, γιατί γνώριζα πως αρκετοί ήταν μπλεγμένοι στο στήσιμο παιχνιδιών. Με θυμώνει πολύ αυτό" τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια είπε: "Δεν είναι μόνο οι παίκτες το πρόβλημα. Μπορούν να τιμωρήσουν και μερικούς προπονητές επίσης, αρκετοί προπονητές είναι μπλεγμένοι σ' αυτό. Περισσότεροι απ' όσοι νομίζουμε".

Πάντως, έφερε στο φως της δημοσιότητας και μία άλλη πλευρά την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν όσοι συνεργάζονται με τις Αρχές: "Παίκτες που με χαιρετούσαν στο παρελθόν δε μου μιλάνε πια. Είχα φίλους που ήρθαν να μου ζητήσουν το λόγο γιατί έκανα αυτό που έκανα. Πολλές φορές ήθελα να τους χτυπήσω στο πρόσωπο. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε."

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη του.

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS

equalizer