Τένις: Μείωση επάθλου στους νικητές του US Open

H USTA ανακοίνωσε το συνολικό ύψος των χρηματικών επάθλων που θα απονείμει στο φετινό US Open και περιλαμβάνει ένα σημαντικό "ψαλίδισμα" κερδών για τους νικητές της διοργάνωσης σε αντρικό και γυναικείο ταμπλό.

Συνολικά, 850.000 δολάρια λιγότερα θα αποκομίσουν φεύγοντας με το τρόπαιο από το Arthur Ashe Stadium οι φετινοί νικητές σε σχέση με πέρσι, μια μείωση της τάξης του 22%.Φυσικά, το ποσό που κερδίζουν δεν είναι καθόλου μικρό μιας και μιλάμε για 3 εκ. δολάρια, ωστόσο, στην περσινή διοργάνωση το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε στον νικητή πλησίασε τα 4 εκ. δολάρια!

Συνολικά πάντως, και παρά την απουσία ενός πολύ κομματιού εσόδων που θα ερχόταν από τους θεατές με τα εισιτήρια, αφενός, αλλά και με τις εμπορικές χρήσεις του τουρνουά, η διοργάνωση θα καταφέρει να δώσει συνολικά 53,4 εκ. δολάρια στους παίκτες, το 93,3% των περσινών 57,2 εκ. δολαρίων που δόθηκαν, κάτι που πρέπει να θεωρείται μεγάλη επιτυχία δεδομένων των συνθηκών.

Μάλιστα, η πρόθεση της USTA ήταν ξεκάθαρα η ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά τενιστών.

Γι'αυτό και αύξησε το χρηματικό έπαθλο της παρουσίας στον 1ο γύρο κατά 5%, διατήρησε σταθερά τα χρηματικά έπαθλα παρουσίας σε 2ο και 3ο γύρο ενώ στη συνέχεια υπάρχει σταδιακή μείωση των χρηματικών επάθλων από τον γύρο των "16" και μετά.

Πηγή: Tennis24

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.