Τένις: Αύξηση στους "ύποπτους" αγώνες το 2020

Παράξενα μαζικά πονταρίσματα σε 38 αγώνες βρέθηκαν στο τένις το 2020, με τα κρούσματα να είναι σημαντικά περισσότερα σε σχέση με το 2019.

Μπορεί να μην έχει παιχτεί πολύ τένις αυτή τη σεζόν, ωστόσο, η Tennis Integrity Unit, σε συνδυασμό με άλλους φορείς που εξετάζουν τις στοιχηματικές επιλογές ανά τον κόσμο στο τένις, βρήκαν μια μεγάλη αύξηση στα "ύποπτα" ματς στο άθλημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν κατ'ανάγκην στημένα, ωστόσο, δείχνει ότι υπήρξαν παράξενα μαζικά πονταρίσματα σε 38 συνολικά αγώνες, 21 περισσότερους από την αντίστοιχη περίοδο το 2019.

Δυστυχώς, οι αρμόδιες αρχές φαίνεται να κάνουν τη σύνδεση ότι η πανδημία του κορονοϊού και το αναγκαστικό "σταμάτημα" της δράσης, επηρέασε τενίστες να "στήσουν" αγώνες ώστε να βγάλουν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται πριν πέσει η αυλαία της αγωνιστικής δράσης.

Άλλωστε, όλοι οι αγώνες είναι από επίπεδο Challenger και κάτω στο οποίο συμμετέχουν φυσικά οι λιγότερο γνωστοί και λιγότερα καλά αμειβόμενοι τενίστες.

Συγκεκριμένα, έχουμε έξι "ύποπτα" ματς στο Challenger τουρ και 32 από World Tennis Tour (WTT) διοργανώσεις της ITF.

Δεν υπάρχει ακόμα κάποιο πόρισμα με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη και την TIU να παραδέχεται ότι θα χρειαστούν πολύ μεγαλύτερες προσπάθειες για να προστατευτεί το άθλημα από τη "διαφθορά" όταν ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δράση.

Πηγή: Tennis24

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS