ΤΕΝΙΣ

Τέλος η χρονιά για τον Ναδάλ

Rafael Nadal of Spain waves to supporters after losing his singles tennis match against David Goffin of Belgium at the ATP World Finals at the O2 Arena in London, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Rafael Nadal of Spain waves to supporters after losing his singles tennis match against David Goffin of Belgium at the ATP World Finals at the O2 Arena in London, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Ράφαελ Ναδάλ ηττήθηκε από τον Γκοφάν στην πρεμιέρα του στο ATP Finals και στη συνέχεια αποσύρθηκε αφού το πρόβλημα τραυματισμού του στο δεξί γόνατο δεν του επέτρεπε να αγωνιστεί άλλο.

Μπορεί συνολικά η χρονιά να κύλησε εξαιρετικά για τον Ναδάλ ο οποίος επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο το τέλος της σίγουρα δεν ήταν αυτό που θα ήθελε. Ο 31χρονος Ισπανός ηττήθηκε από τον Γκοφάν με 4-6 (5), 6-7 (4), 6-4, όμως αυτό δεν ήταν το χειρότερο που του συνέβη.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν φανερό ότι ο Ναδάλ δεν πατούσε καλά το δεξί πόδι του παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε.

Έτσι, λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από τους τελικούς της ATP που διεξάγονται στο Λονδίνο. Το ίδιο είχε κάνει άλλωστε και πριν από μερικές ημέρες στο Παρίσι αφού οι πόνοι στο γόνατο του δεξιού ποδιού του δεν του επέτρεψαν να παίξει στο επίπεδο που ήθελε.

Ουσιαστικά, μετά από αυτή την εξέλιξη ο Φέντερερ έχει την ευκαιρία εάν κατακτήσει το τουρνουά να ξεκινήσει το 2018 σε απόσταση αναπνοής από τον Ναδάλ αφού εάν συμβεί αυτό η διαφορά τους θα πέσει στους 440 πόντους.

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ