ΤΕΝΙΣ

Τέλος η σεζόν για τον Τζόκοβιτς

Serbia's Novak Djokovic receives treatment from a trainer during a break in his Men's Singles Match against Adrian Mannarino of France on day eight at the Wimbledon Tennis Championships in London Tuesday, July 11, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Serbia's Novak Djokovic receives treatment from a trainer during a break in his Men's Singles Match against Adrian Mannarino of France on day eight at the Wimbledon Tennis Championships in London Tuesday, July 11, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί για το υπόλοιπο του 2017 λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στον αγκώνα του δεξιού του χεριού.

Οι σκέψεις που έκανε το τελευταίο διάστημα μετουσιώθηκαν τελικά σε απόφαση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο 30χρονος Σέρβος τενίστας είδε ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στο γνωστό του επίπεδο και πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί άλλο φέτος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Τζόκοβιτς θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του προβλήματος που έχει στον αγκώνα και θα μείνει εκτός κορτ μέχρι να αποθεραπευτεί πλήρως.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες ο "Νόλε" είχε αποχωρίσει από τον προημιτελικό του Γουΐμπλεντον και τον αγώνα του απέναντι στον Μπέρντιχ λόγω του ίδιου προβλήματος στον δεξιό του αγκώνα.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της γραπτής του δήλωσης: "Όλοι οι γιατροί που με συμβούλεψαν, όλοι οι ειδικοί που επισκέφτηκα, στη Σερβία και στον υπόλοιπο κόσμο, συμφώνησαν πως αυτή η εγχείρηση απαιτεί ξεκούραση. Ένα μεγάλο διάλειμμα από το άθλημα είναι αναπόφευκτο. Θα κάνω οτιδήποτε χρειαστεί για να αναρρώσω. Θα χρησιμοποιήσω την περίοδο που έρχεται για να δυναμώσω το σώμα μου και να βελτιώσω κάποια συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι μου, που δεν είχα την ευκαιρία να τα δουλέψω τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας του πολύ απαιτητικού προγράμματός μου

"Οι 5 μήνες ίσως μοιάζουν μεγάλο διάστημα σε αυτό το σημείο, αλλά είμαι σίγουρος πως θα περάσουν γρήγορα και υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλω να κάνω. Άλλη μια σημαντική στιγμή έρχεται, θα γίνουμε γονείς για δεύτερη φορά. Η σύζυγός μου, Jelena, και εγώ, περιμένουμε το δεύτερο παιδί μας και προετοιμαζόμαστε να καλωσορίσουμε ένα νέο μέλος στην οικογένεια. Αυτά τα πράγματα με γεμίζουν με χαρά και ευτυχία. Είμαι αισιόδοξος πως θα είμαι έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα, στη νέα σεζόν.

Είναι το πιο σημαντικό για μένα να αναρρώσω, να είμαι σε θέση να αγωνίζομαι χωρίς τραυματισμό, για να παίξω όσο περισσότερο καιρό γίνεται στο άθλημα που μου έδωσε τόσα πολλά, στο άθλημα που αγαπώ. Φυσικά θέλω να επιστρέψω στις επιτυχίες, να κερδίζω ξανά τίτλους. Αλλά τώρα δεν είναι η ώρα για να μιλήσω για αυτό. Τώρα συγκεντρώνομαι μόνο στην ανάρρωση".

Πάντως, ο "Νόλε" αναφέρθηκε και στο μέλλον του τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Αντρέ Άγκασι: "Μιλάμε συχνά. Ο Andre ήταν μαζί μου στο Τορόντο και με βοήθησε να βρω γιατρούς και ειδικούς στους τραυματισμούς στον αγκώνα. Σε αυτό το μικρό διάστημα, μπορέσαμε να γνωριστούμε καλύτερα και να χτίσουμε εμπιστοσύνη και κατανόηση μεταξύ μας. Υποστήριξε την απόφασή μου για διάλειμμα και παραμένει ο βασικός προπονητής μου. Θα με βοηθήσει να επιστρέψω στη φόρμα μου και να επιστρέψω δυνατότερος."

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ