ΤΕΝΙΣ

Τέλος εποχής: Εγκατέλειψε το τένις η Μαρία Σαράποβα

Maria Sharapova from Russia reacts in a match against Ajla Tomljanovic from Australia during first day of the Mubadala World Tennis Championship in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Thursday, Dec. 19, 2019. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Maria Sharapova from Russia reacts in a match against Ajla Tomljanovic from Australia during first day of the Mubadala World Tennis Championship in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Thursday, Dec. 19, 2019. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Σε ηλικία 32 ετών, η Ρωσίδα πρώην Νο1 τενίστρια του κόσμου και κάτοχος πέντε Grand Slam τίτλων, Μαρία Σαράποβα, έκανε γνωστό πως εγκαταλείπει τη δράση.

Με ένα συγκινητικό άρθρο της στο περιοδικό Vanity Fair, η Σαράποβα είπε “αντίο” στο επαγγελματικό τένις, σε μια είδηση που έρχεται να βάλει τέλος στα πάμπολλα σενάρια, που έδιναν και έπαιρναν για το μέλλον της στο άθλημα.

Έχοντας πέσει πλέον στο Νο369 της παγκόσμιας κατάταξης, 16 χρόνια μετά τον θρίαμβό της στο Wimbledon 2004, η “Μάσα” έβαλε στοπ στην συνεχόμενη καθοδική της πορεία στο Tour, κρεμώντας τη ρακέτα της.

36 τίτλοι σε επίπεδο WTA, 5 Grand Slams, Ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και 21 εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι μόνο μερικά από τα σπουδαία επιτεύγματά της στο άθλημα.

Πέρασε δύσκολα στην καριέρα της, με αρκετούς τραυματισμούς και σκληρές περιόδους. Αποκορύφωμα όλων, το σκάνδαλο ντόπινγκ του 2015, που την άφησε εκτός αγώνων για 15 μήνες.

Όταν επέστρεψε, δεν ήταν ποτέ η Μαρία Σαράποβα που όλοι είχαμε συνηθίσει. Πεισμωμένη πάντα για νίκες και διακρίσεις, αλλά ποτέ ξανά όπως παλιά.

Το τέλος πλησίαζε εδώ και καιρό, μέχρι που στις 26 Φεβρουαρίου, γράφτηκε η τελευταία σελίδα του βιβλίου της Μαρίας Σαράποβα στο άθλημα. Μερικά από όσα αναφέρει στο άρθρο της, που ανακοινώνει την απόσυρσή της από το τένις:

"Πώς να αφήσεις πίσω τη μοναδική ζωή που έχεις γνωρίσει ;Πώς να φύγεις από τα courts που έκανες προπόνηση από τότε που ήσουν μικρό κοριτσάκι;

Το σπορ που αγαπάς, που σου έφερε δάκρυα και απίστευτες χαρές; Ένα σπορ στο οποίο βρήκες μία οικογένεια, μαζί με τους θαυμαστές που σε ακολουθούν περισσότερα από 28 χρόνια;

Είμαι καινούργια σε αυτό, γι’ αυτό σε παρακαλώ συγχώρεσε με. Τένις - Σου λέω αντίο”.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ